Bad Money Mindset.

Wat als jij jouw money mindset positief aan het veranderen bent, maar de mensen om jou heen hun negatieve money mindset op jou projecteren?

Wat nou als jij zelf bezig bent met het ontwikkelen van een goede mindset wat betreft geld en je hebt echt het idee dat je een verandering aan het doormaken bent, maar de mensen om jou heen houden jou hierin tegen?

Het kan gaan om jouw partner, jouw ouders, vrienden of andere mensen in jouw omgeving die jouw money mindset dwarsbomen. Jij bent bezig om een positieve mindset te ontwikkelen en jouw omgeving maakt het jou moeilijker op deze manier.

Het is echt balen als dat gebeurt, maar maak je geen zorgen. Ik heb een aantal tips voor jou hoe je deze blokkade kunt overwinnen en hoe je jezelf kunt beschermen en afschermen tegen de negatieve energie over geld door jouw omgeving.

1. Neem verantwoordelijkheid voor jouw eigen money mindset.

Ten eerste zul je jouw eigen verantwoording moeten nemen als het gaat om jouw money mindset. Je laat niemand zijn of haar onzin over geld jouw onzin worden. Laat de mindset van diegene niet van invloed zijn op jouw mindset. Wees je daar constant bewust van. Verwacht ook niet dat jouw mindset over geld de mindset van een ander hoeft te zijn. Je zult altijd mensen op jouw pad krijgen die het zogezegd beter weten dan jou. Laat ze dat lekker denken en ga op jouw eigen tempo verder met waar jij mee bezig bent.

Dit zal ook wel weer niets worden..

Daar ga je geen geld mee verdienen…

De website loopt ook nog niet echt hè…

Je verkoopt niet veel hè…

Dit zijn een paar opmerkingen die jou misschien wel bekend voorkomen. Iemand zei al snel tegen mij, toen ik begon met verkopen via een webwinkel: Je verkoopt niet zo veel hè?

Echt dooddoeners zijn het. Punt één hebben zij nog nooit een succes geboekt, dus hoe kunnen zij het nu beter weten dan jou? Niet dus! En ten tweede denken mensen dat je in een hele korte tijd al een groot bedrijf moet neerzetten. Dat het tijd nodig heeft om te groeien zien zij niet.

Een advies hierin voor jou is dat je nooit advies aan moet nemen van iemand die zelf nog niet heeft bereikt wat jij wilt gaan bereiken. Zij denken het zo goed te weten, maar het enige dat zij doen voor jou is jou remmen. De bedoeling is vaak goed, zij willen jou beschermen voor een grote fout. Zij nemen zelf weinig tot geen risico’s in het leven en projecteren dit vervolgens op jou.

Je zult altijd zien dat deze mensen op jouw pad komen op het moment dat jij ergens actief mee bezig bent.

Stel dat je met een online business bezig bent en jij hebt hier alle vertrouwen in. Er zullen altijd mensen zijn die een opmerking plaatsen waardoor jij misschien gaat denken dat het niet gaat lukken. Niets is minder waar, het gaat jou wel lukken. En op jouw eigen tempo.

Weet dus dat alleen jij verantwoordelijk bent voor jouw money mindset en dat je anderen hier niet de schuld van kunt gaan geven. Het zijn hun overtuigingen en je kunt hen er niet vanaf brengen en dat moet je ook niet willen. Dus focus op jouw eigen money mindset!

Wil jij je alvast rijker voelen dan je nu in werkelijkheid bent? Lees dan dit blogbericht:

 

Hoe kun je jezelf rijker voelen dan je werkelijk bent?

2. Vertel jouw omgeving hoe jij je voelt.

Ten tweede als het nodig zou zijn, omdat ze blijven aandringen met hun overtuigingen, kun je het ze vertellen. Vertel ze wat jij ervan vind en vertel waar je mee bezig bent. Sommige mensen staan er voor open en anderen weer niet. Dring het niet op, want ieder heeft zijn eigen overtuigingen.

Zeker als het gaat om jouw partner dan kun je er niet omheen om het bespreekbaar te gaan maken. Je hebt met elkaar te maken en het is wel fijn als je jouw leven deelt met iemand dat je ook op het gebied van geld op één lijn ligt samen. 

      3. Upgrade de mensen om je heen.

Tip nummer 3 is upgrade de mensen om je heen. Dit wil niet zeggen dat je heel drastisch iedereen uit je leven gaat verbannen en jouw partner de deur uit schopt. Je kunt gewoon om blijven gaan met de mensen waar je van houd.

Met upgraden bedoel ik dat je met de mensen om jouw heen jouw money mindset gaat delen en dat je je gaat omringen met mensen die al een goede money mindset hebben. Hou het in balans zou ik zeggen.

Verwacht niet dat je de mensen om je heen zomaar kunt veranderen. Je zult zien als je wat geduld hebt dat zij op een gegeven moment zelf met vragen komen bij jou als ze zien dat jij resultaten gaat boeken.

Ik begon met mijn webwinkel met het verkopen via het platform BOL. In eerste instantie zag mijn omgeving hier niets in. Na nog geen twee maanden was de reactie van mijn zoon: NICE… toen ik mijn resultaten deelde. Nu is hij ook een bol verkoper geworden. Mensen komen vanzelf wel met vragen als jij ze de tijd geeft. Ze komen vanzelf..

Je kunt ook gelijkgestemden opzoeken. Er zijn veel ambitieuze, vrouwelijke ondernemers die dezelfde mindset delen met jou. Zoek ze op via mastermind groepen, op events en doe cursussen. Je ontmoet vanzelf mensen die bij jou passen en waarmee je op hetzelfde niveau over geld kunt praten.

Zelf zit ik in een besloten groep met meerdere verkopers op BOL. We hebben dezelfde ambitie en willen hetzelfde bereiken. Belangrijker nog, we hebben dezelfde mindset. We willen allemaal groeien en veel geld verdienen. Heel waardevol zijn deze mastermind groepen. Ik adviseer je echt om jezelf met deze mensen te omringen.

Probeer ook mensen te vinden die al veel hebben bereikt, zoek mentoren en coaches op die ervaring hebben. Dit zijn mensen die voor jou van waarde kunnen gaan zijn als het om de juiste mindset gaat.

4.  Zoek geen feedback op het gebied van jouw business of geld bij de verkeerde mensen.

Nummer vier kan een moeilijke zijn. Haal jouw informatie en feedback niet bij de verkeerde mensen vandaan. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, als je jouw ouders of partner vertelt over jouw bedrijf krijg je kritiek waar je niets mee kunt. Je krijgt niet de reactie die jij nodig hebt en ze geven je ongevraagd advies. Als zij deze overtuiging op jou projecteren ben je de klos. Voor je het weet sta je weer achter en kun je opnieuw beginnen met stappen zetten. Zij kennen jouw bedrijf niet, jouw marketing niet en hebben vaak geen idee waar jij het over hebt. Of nog erger, zij denken het te weten en voor je het weet vertellen zij jou hoe je verder moet of dat je moet stoppen, omdat het toch niet werkt.

Dus, de groep mensen waar ik het in het vorige punt over had, de mensen die ervaring hebben en gelijk gestemd zijn, dat zijn de mensen waar jij jouw informatie haalt, je vragen stelt en adviezen van aanneemt. Zij zijn gekwalificeerd en zitten op hetzelfde niveau als jij.

Probeer deze mensen te scheiden in dit geval. Het klinkt misschien niet zo vriendelijk, maar je partner is jouw partner, niet jouw mastermind buddy.

Ik zeg altijd met de één doe je dit en met de ander doe je dat!

5. Lees mijn blog!

De laatste tip die ik voor jou heb is het lezen van mijn blogberichten hier op  www.jolandajong.nl

Ik heb me de laatste periode geconcentreerd op het wegnemen van money blocks. Ik ben aan de slag gegaan met mijn blokkades en ik voel me er echt geweldig bij!

De blokkades/overtuigingen die jou tegen houden om meer geld te verdienen ga je loslaten en je gaat nieuwe overtuigingen ervoor in de plaats zetten.

Je gaat stoppen met jezelf te saboteren en gaat een andere money mindset ontwikkelen. Het maakt niet uit hoe je nu op dit moment over geld denkt, maar als jij dit wil veranderen en meer geld wilt gaan manifesteren voor jezelf dan zit je hier op de juiste plek.

Voeg je bij de Facebookgroep en zet hiermee de eerste stap naar overvloed. Omring je met gelijkgestemde mensen die ook hun blokkades gaan loslaten en meer geld gaan manifesteren.

 

Heb je zelf nog tips om de geld mindset van jouw omgeving te veranderen of hoe je er het beste mee om kunt gaan?

 

Have a beautiful abundant day!

SUCCES!

Vond je dit blogbericht interessant?

Wil je hem dan delen met jouw netwerk en community? 

Heel simpel door de Share buttons te gebruiken boven- en onderaan dit bericht.

Thanx!

De afgelopen 20 jaar heeft Jolanda ervaren hoe hard het leven soms kan zijn. Gezondheidsproblemen, zonder werk zitten, relatieproblemen en financiële problemen waren een aantal van de tegenslagen die het leven in petto had voor haar.

Maar altijd klom ze weer uit dat dal en nam zij stappen naar een beter leven. En als iets niet lukte, dan probeerde zij wel weer iets anders. Net zo lang totdat het wel lukte. Kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. dat is haar motto!

Zij is een budgetcoach, lifecoach en heeft veel nuchtere Hollandse levenservaring.

Zij is bekend om haar blogs over geld besparen, meer geld verdienen, money mindset, haar printables, haar creatieve uitspattingen en veel tips over het leven zelf.