Pubers & Poen

Wat kun je als ouder het beste doen?

Het boek Pubers & Poen van Eef van Opdorp wil ik graag onder de aandacht brengen. Juist omdat jongeren op school niet geleerd worden hoe zij het beste met geld om kunnen gaan. De praktijk leert dat veel jongeren al snel in de financiële problemen komen. Heel jammer, want met de juiste tips kun je jouw kind de goede kant op sturen.

Hoe voorkom je geldproblemen bij jongeren?

Onderzoek is helder: Kinderen die van jongs af aan thuis leren hoe geld werkt, zijn later gelukkiger. Ze hebben meer overzicht, sparen meer en komen minder snel in de financiële problemen. Als wij onze kinderen deze stappen leren dan zijn zij op hun 18e verjaardag financieel sterk. Dat is nog eens een cadeau voor een mooie toekomst. Maar hoe doe je dat op een manier die écht bijdraagt aan de ontwikkeling van de jongere op het gebied van zijn of haar financiën?

Het “bijspekken’ van kinderen die nu al niet rond kunnen komen van hun zakgeld, levert vooral verwende huisdraken op. Maar, legt financieel deskundige Eef van Opdorp (bekend van het RTL 4-programma Uitstel van Executie) in dit boek uit: gedrag kun je veranderen. Ook je eigen voorbeeldgedrag. Gelukkig maar.
Eef vertelt in Pubers & Poen op haar eigengereide, heerlijke Brabantse no-nonsense wijze wat je als ouder kunt doen om je kind een financieel sterke en vrije toekomst te geven. En wees eerlijk; wie wil dat nou niet?

Wil je meer informatie over het boek? Kijk dan hier  Pubers & Poen‘ 

De Super handige geldbesparende checklist.

Ga alvast aan de slag en zet de eerste stappen. Ik heb een super handige geldbesparende checklist gemaakt.

Zo kun je alvast de eerste besparingen inzetten.

Vond je dit blogbericht interessant?

Wil je hem dan delen met jouw netwerk en community? 

Heel simpel door de Share buttons te gebruiken boven- en onderaan dit

bericht. Thanx!