Laten we het eens hebben over hoe je jezelf rijker kunt voelen dan dat je werkelijk bent. Alleen het gevoel van rijk zijn ervaren is al geweldig.

Het is een oefening met een geweldig gevoel kan ik jou vertellen uit ervaring en het heeft echt een positieve uitwerking op meerdere dingen.

Het is echt belangrijk om het gevoel te ervaren, want je bent vaak rijker dan je denkt.

Je zit misschien in een situatie waarin je niet meer weet hoe je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar door sommige dingen een positieve draai te geven ga je je vanzelf beter voelen. Je gaat  ook positieve dingen om je heen manifesteren. Zo werkt het echt! Sterker nog, je kunt er hiermee voor zorgen dat je minder rekeningen naar je toe trekt en dat jouw situatie nog slechter wordt.

 

So let’s talk about feeling rich when in fact you’re not.

Maak een lijst.

Vaak hebben we het gevoel dat we arm zijn, dat we er financieel slecht voor staan terwijl de situatie misschien helemaal niet zo slecht is. We zien op een gegeven mometn alleen nog maar de mindere dingen in ons leven. Ik kan er over meepraten, ik was heel negatief als het over mijn financiën gaat. En weet je, als je maar zo blijft denken dan blijft de situatie ook zo.

Tijd dus om daar verandering in te brengen. Ik ga het natuurlijk ook niet allemaal romantiseren, maar je kunt wel iets doen om jezelf een beter gevoel te geven.

Je gaat een lijst maken met alle dingen in jouw leven waar jij een goed gevoel bij krijgt. Misschien kun je al dingen opschrijven waar je een rijk gevoel bij krijgt. Noem het jouw rijke lijstje.

Je hebt een dak boven je hoofd, een leuke relatie en je bent gezond. Dat zijn natuurlijk al dingen waar je gelukkig van wordt. Buiten deze dingen ga je eens goed kijken waar jij nou gelukkig van wordt dat je nu al hebt in jouw leven. Denk ook aan kleine dingen.

Deze lijst zal jou dan gelijk al een goed gevoel gaan geven en misschien zal deze lijst jou eraan herinneren dat je het misschien helemaal niet zo slecht hebt en dat de problemen misschien niet zo groot zijn dan ze soms lijken.

Verander jouw gedachten.

Hoe jij je voelt of denkt over iets kan effect hebben op de gevolgen daarvan. Als jij maar denkt dat je arm bent en dat je alleen maar rekeningen krijgt, dan blijven de rekeningen binnen komen.

Valt het jou op dat wanneer je wanhopig bent en meer klanten wil voor jouw bedrijf dat ze dan juist wegblijven?

Concentreer je jezelf op meer overvloed en voel jij je goed over jouw bedrijf dan komen de klanten vanzelf. Je hebt er vertrouwen in en dat voelen jouw klanten.

Dus draai jouw negatieve gedachten om naar positieve gedachten en ga beleven dat dit een positief effect gaat hebben op jouw persoonlijke financiën, jouw bedrijf, maar zeker op jouw eigen leven.

Take action.

Nu je jouw gedachten hebt omgedraaid is het tijd voor actie.

Begin eerst bij jezelf. Waar word jij gelukkig van? Wat geeft jou een rijk gevoel?

Start met kleine dingen, zoals jezelf afdrogen met een grote handdoek in plaats van met een kleine handdoek. Pak dat potje haarmasker dat je nog ergens hebt staan en smeer je daarna in met heerlijke bodylotion en doe een luchtje op dat je anders alleen met speciale gelegenheden opdoet. Trek je mooiste kleren aan. Deze hoef je niet alleen aan als je een feestje hebt. Je hoeft geen feestje te hebben om jezelf eens te verwennen.

Pak jouw mooiste servies uit de kast en dek de tafel netjes en kook iets aparts. Het klinkt misschien raar, maar het heeft echt een positief effect op jouw gevoel. Je voelt je echt even rijk.

Doe in ieder geval iets dat bij jou past en waar jij een rijk gevoel van krijgt. Het helpt echt om jouw dat gevoel te geven en het heeft een positieve uitwerking als je dit regelmatig eens doet. Doe telkens iets anders. En weet je, het kost je helemaal niets.

Maak ook een lijst van dingen die je kunt doen in jouw bedrijf waarmee je op korte termijn geld kunt verdienen. Plan dit in en neem actie hierop.

Bel een aantal potentiële klanten op waarvan je verwacht dat zij een aankoop gaan doen bij jou. Krijg je nog geld van klanten, ga hier dan nu achteraan.

Doe in ieder geval iets waardoor je geld kan verdienen. Het hoeft geen grote actie te zijn.

Je begrijpt dat voor dit alles de eerste stap het belangrijkste is en dat is jouw negatieve gedachten omzetten naar positieve gedachten. Je bereikt hier zoveel mee. Als jij negatieve gedachten hebt en geloof je zelf niet in jouw product of dienst dan ga je het ook niet verkopen. Klanten voelen dat en zijn niet overtuigt als jij niet positief bent.

Besef ook dat mensen vaak dezelfde dingen blijven doen als ze rijker worden. Stel dat je zegt dat je elke week een bosje bloemen gaat kopen als je rijker bent. Probeer dat nu al voor jezelf te doen. Vaak zijn dingen die mensen vooruit schuiven, omdat ze dat zichzelf pas gunnen als ze rijker zijn, eigenlijk helemaal geen grote, dure dingen. Probeer daar eens over na te denken en kijk wat je jezelf nu al kunt geven wat niet zoveel kost, maar waar jij wel gelukkig van wordt.

Wat ga jij doen om jezelf een rijker gevoel te geven? Hoe ga jij ervoor zorgen dat je jezelf minder arm voelt?

 

Have a great day!

Succes!

Vond je dit blogbericht interessant?

Wil je hem dan delen met jouw netwerk en community? 

Heel simpel door de Share buttons te gebruiken boven- en onderaan dit

bericht. Thanx!