Making money with Food!

 

Eten, eten en nog eens eten. Ik denk er de hele dag aan. Ik ben een echte lekkerbek.

Maar alle gekheid op een stokje, je kunt met eten leuk geld verdienen.

Hou jij net als ik van eten, koken en nieuwe recepten uitproberen? Dan heb jij misschien wel een goede reden om eten met geld verdienen te combineren.

In deze blog geef ik jou een aantal ideeën waarmee je geld kan verdienen.

Allereerst meld ik wel dat je tegenwoordig aan veel regels moet denken voordat je een business opzet met eten. Je hebt te maken met de HACCP en als je vanuit je huis gaat beginnen moet jouw huis/werkplek wel hygiënisch zijn ingericht.

Er zijn veel grote bedrijven begonnen vanuit huis, dus het wil niet zeggen als je nu vanuit huis gaat werken dat je altijd klein zult blijven. Als jij een goed product hebt kan je sneller uitbreiden dan je denkt.

Hoe kan je geld verdienen met eten?

 

1. Koeken bakken.

Als jij het leuk vind om te bakken en dit veel doet kun je voor anderen gaan bakken. Heb jij een supergoed recept dan is dat jouw niche. Houd het recept geheim en je hebt iets unieks in handen.  Jouw klantenkring kun je via het internet opbouwen, maar vergeet niet dat als je echt een goed product hebt dit vaak snel via mond tot mond reclame gaat.

Wil je echt snel groeien dan kun je bij de lokale supermarkt vragen of je mag demonstreren. Klanten kunnen proeven en tot aankoop over gaan. Zo kun je uiteindelijk aan supermarkten gaan leveren. Zo zijn er natuurlijk meer ideeën die je kunt verzinnen om je business te laten groeien.

2. Taarten en cupcakes.

Er is tegenwoordig veel vraag naar zelfgemaakte taarten of cupcakes. Vind jij het leuk om ze te bakken en te versieren dan zit jij gebakken. Denk aan verjaardagen, feestjes, jubileums, trouwerijen en geboorte. Maak foto’s van jouw producten en gebruik deze als reclame voor jouw business. Je kunt het ver schoppen als je bijvoorbeeld de kans krijgt om taarten voor bruiloften te kunnen gaan leveren. Zet marketing in tijdens bruidsshows en beurzen.

3. Kok worden.

Bij kok worden denk je al snel aan een restaurant, maar je kunt ook privékok worden voor een bedrijf of familie. Je kunt hier vaak jouw eigen inbreng bepalen wat het natuurlijk nog leuker maakt.

4. Foodadviseur

Heb je veel verstand van voeding en wat het doet met de gezondheid? Dan kun je bijvoorbeeld ziekenhuizen adviseren hoe zij de maaltijden kunnen klaarmaken voor bijvoorbeeld diabetespatiënten of hartproblemen.

5. Catering

Iets wat je veel ziet en waar veel vraag naar is, is catering. Van feestjes tot vergaderingen kun jij ze van eten voorzien. Je kunt bezorgen, dus dan hoef je niet per se een locatie te hebben. Wel heb je dan een busjes of grote auto nodig om mee te beginnen.

6. Vegan producten verkopen.

Vegetarisch en veganistisch eten is steeds meer in opkomst. Alleen is het nog beperkt beschikbaar in de supermarkt. Heb jij een paar zelfbedachte recepten dan kun je hier op inspelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vervanger voor kaas. Dit is in de supermarkt niet verkrijgbaar, maar je kunt het wel zelf maken. niet iedereen weet hoe het moet of heeft er geen tijd voor. Een goede kans dus dat je er succes mee hebt

7. Salades en gezonde maaltijden bereiden.

Zoals je bij het vorige punt al las gaan mensen steeds anders eten. Dit geldt ook voor de gezonde maaltijden. In de steden zie je dat de saladebars de grond uit rijzen. In de kleine steden en dorpen zijn ze nog niet zover. Jammer, want er is echt vraag naar en er is steeds meer behoefte aan gezonde maaltijden. Als ik een keer geen zin heb om te koken, dan kan ik kiezen tussen de pizzeria, chinees en snackbar. Allemaal ongezond dus. En dat wil de consument niet altijd, dus hier ligt voor veel mensen een kans om een eigen business op te zetten.

Een mooie combinatie zou het zijn als je nummer 6 en 7 kan combineren.

 

8. Recepten verzamelen.

Wie heeft er geen boekje, schriftje of stapeltje met favoriete recepten? Heb je er genoeg om te delen? Maak een mooi receptenboek of deel ze via een website of social media kanaal. Heb je bijvoorbeeld veel recepten van een bepaalde categorie dan kun je daar een heel boek aan wijden.

9. Lunch voor bedrijven.

Lunch bereiden voor grote bedrijven. Hier kun je een aardig groot lokaal bedrijf mee opbouwen. Zijn er veel bedrijven bij jou in de buurt, dan ligt hier zeker een kans. Hier in het Westland zijn er bijvoorbeeld veel transportbedrijven en veilingen. Daar waar veel werkgelegenheid is kun je met eten veel geld verdienen.

10. Verbouw jouw eigen groenten en fruit.

Je zal er misschien niet veel geld mee verdienen, tenzij je het groots opzet. Maar het kan wellicht iets opleveren. Heb je de ruimte dan kun je meer verbouwen en verkopen.

11. Voedsel fotograferen.

Door de vele receptenboeken is er meer vraag naar goede fotografen die foto’s willen maken van hun mooie gerechten. Vind je fotograferen leuk dan kun je je hierin specialiseren en zeker een goede naam opbouwen in deze business.

Heb jij nog leuke ideeën hoe je met eten geld kunt verdienen dan hoor ik het graag. Heb je al ervaring hiermee, dan ben ik heel benieuwd hoe leuk jouw werk is en of je er leuk geld mee verdient.

 

SUCCES!

Vond je dit blogbericht interessant?

Wil je hem dan delen met jouw netwerk en community? 

Heel simpel door de Share buttons te gebruiken boven- en onderaan dit

bericht. Thanx!

De afgelopen 20 jaar heeft Jolanda ervaren hoe hard het leven soms kan zijn. Gezondheidsproblemen, zonder werk zitten, relatieproblemen en financiële problemen waren een aantal van de tegenslagen die het leven in petto had voor haar.

Maar altijd klom ze weer uit dat dal en nam zij stappen naar een beter leven. En als iets niet lukte, dan probeerde zij wel weer iets anders. Net zo lang totdat het wel lukte. Kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. dat is haar motto!

Zij is een budgetcoach, lifecoach en heeft veel nuchtere Hollandse levenservaring.

Zij is bekend om haar blogs over geld besparen, meer geld verdienen, money mindset, haar printables, haar crreatieve uitspattingen en veel tips over het leven zelf.