Dit tafeltje heb ik een paar jaar geleden gemaakt en ik ben er nog steeds heel erg blij mee.

Deze creatieve DIY is niet moeilijk en voor iedere creatieveling makkelijk om te maken.

Ik vertel je hieronder hoe je hem kan maken.

Werkwijze:

1. Naar de kringloop!

Laat de voorpret maar beginnen zou ik zeggen. Ik ben gek op kringloopwinkels oals jullie weten en ik struin dan ook graag de winkels af naar unieke hebbedingetjes. Voor deze DIY ga je op zoek naar kleine tafeltjes. Geloof mij als ik jou zeg dat je zekerweten slaagt. Loop iedere willekeurige kringloopwinkel binnen en de tafeltjes staan overal waar je maar kijkt. Nu alleen nog een leuke uitzoeken.

2. Schuren en verven.

Een klusje dat ik iets minder vind, maar wel belangrijk is, is het schuren van het tafeltje. Je hoeft er echt geen dikke laag vanaf te schuren, maar een laagje is wel nodig om de verf straks goed op te brengen. Na het schuren maak je het tafeltje schoon met schoonmaakazijn of ammoniak. Het tafeltje is dan stof- en vetvrij.

Nu kun je het tafeltje in een gewenste kleur verven. Is het tafeltje donker en wil je een lichte kleur aanbrengen dan kun je ook voor kiezen om er eerst een laag grondverf op aan te brengen. Het tafeltje nu laten drogen.

3. Kleedje haken.

Voor het tafeltje ga je vervolgens een leuk kleedje haken of breien. Zoek jouw lievelingskleur op en en zoek een leuk patroon op Pinterest.

Voor dit kleedje heb ik de klassieke granny square gebruikt.  Heb je nog nooit gehaakt dan kun je op youtube de basis vinden. Zo heb ik het ook geleerd. Zorg dat het kleedje om het blad van het tafeltje heen kan.

4. Kleedje omzomen.

Als het kleedje groot genoeg dan leg je hem op het tafeltje en draai je het tafeltje op zijn kop. Zorg dat hij goed in het midden ligt. Nu ga je met naald en draad het kleedje doorrijgen. Je gaat langs alle randen en aan het eind dan trek je de draad aan zodat het kleedje zich om het tafeltje heen vast trekt. Nu een goede knoop erin en afhechten.

 

Klaar is jouw eigen gemaakte, unieke tafeltje!

Veel plezier tijdens het maken van jouw eigen, leuke tafeltje!

Vond je dit blogbericht interessant?

Wil je hem dan delen met jouw netwerk en community? 

Heel simpel door de Share buttons te gebruiken boven- en onderaan dit bericht.

Thanx!

De afgelopen 20 jaar heeft Jolanda ervaren hoe hard het leven soms kan zijn. Gezondheidsproblemen, zonder werk zitten, relatieproblemen en financiële problemen waren een aantal van de tegenslagen die het leven in petto had voor haar.

Maar altijd klom ze weer uit dat dal en nam zij stappen naar een beter leven. En als iets niet lukte, dan probeerde zij wel weer iets anders. Net zo lang totdat het wel lukte. Kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. dat is haar motto!

Zij is een budgetcoach, lifecoach en heeft veel nuchtere Hollandse levenservaring.

Zij is bekend om haar blogs over geld besparen, meer geld verdienen, money mindset, haar printables, haar creatieve uitspattingen en veel tips over het leven zelf.