6 manieren waarmee je echt geld verdient met bloggen.

Jaren geleden had nog niemand van een blog gehoord en ik moet zeggen dat nog niet iedereen weet wat een blog is. Als ik vertel dat ik blog dan krijg ik nog steeds regelmatig vragende blikken. Bloggen wat is dat?

Toch is het bloggen meer geïntegreerd en zie je steeds meer mensen gaan bloggen. Omdat het leuk is, maar ook omdat je er extra geld mee kan verdienen. Niet veel mensen weten dat je er echt leuk mee kan verdienen. Veel denken dat je een klein bedrag kan verdienen en er zijn ook mensen die nog steeds geen idee hebben dat je er geld mee kan verdienen.

In de tijd dat ik aan het bloggen ben gegaan heeft het wel even geduurd voordat ik er geld aan ging verdienen. Dit kwam omdat ik niet wist hoe ik er geld mee kon verdienen.

Om me heen zag ik steeds meer succesvolle blogs voorbij komen en zag ook dat zij hun baan opgaven om zich volledig op het bloggen te storten. Zij konden er van rondkomen.

Dat was mijn droom uiteindelijk ook. Dat mijn blog mijn bedrijf zou gaan worden en ik alle aandacht op mijn blog kon gaan vestigen.

Geld verdienen vanuit huis, wie wil dat nou niet? Dus ben ik cursussen gaan volgen om meer te leren over bloggen.

Ik zeg je van tevoren dat het niet makkelijk is, maar het is voor iedereen haalbaar. Ook als je een fulltime baan hebt. Het is een kwestie van plannen. Je hoeft niet snel te gaan als je maar doorgaat en stappen zet.

Ik heb een Ebook geschreven voor jou: Hoe start je nu een side business? Hierin staan tips hoe je het beste een tweede baan naast jouw huidige baan kunt beginnen.

 

Hier komen de 6 manieren waarmee je echt geld verdient met bloggen:

1. Advertenties

Door advertenties op jouw blog te zetten kun je geld verdienen. Hiervoor heb je wel een hoog aantal pageviews en bezoekers nodig aangezien het om kleine bedragen gaat. Bij elkaar opgeteld kan het tot een mooi bedrag oplopen, maar het betekent dat je bezig moet blijven met jouw blog.

Je kunt advertenties laten plaatsen via Google Adsense. Je krijgt betaald per klik.

Je kunt hier een leuk extraatje mee verdienen, maar verwacht niet dat je hier een heel salaris uit kunt gaan halen. Het is een verdienmodel en het is belangrijk om meerdere verdienmodellen in te zetten om goed te kunnen verdienen met bloggen.

Als je voldoende zou verdienen met de andere verdienmodellen zou ik de advertenties weglaten. Veel lezers ergeren zich hieraan. De meningen hierover zijn verdeeld.

2. Affiliate Marketing

Affiliate marketing wil zeggen dat je over een product schrijft en naar dit product een link plaatst. Op het moment dat de klant dit product gekocht heeft via de link op jouw blog dan krijg jij daar commissie over. Dit verdienmodel kan jou best veel geld opleveren als je hier goed mee omgaat. Het is wel belangrijk dat je de informatie goed overbrengt naar jouw lezers toe en dat zij zien dat jij achter het product staat. Dit bevordert de verkoop ervan.

Ga niet ineens heel veel producten adviseren aan jouw lezers. Zij kijken er zo doorheen als je het alleen voor het geld doet.

Het is wel aan te raden om deze manier van geld te verdienen in te zetten. Je loopt veel geld mis als je dat niet doet.

Als je er meer ervaring mee krijgt zul je zien dat het een goed verdienmodel is. Er zijn zelfs bloggers die hiermee heel veel geld verdienen en eigenlijk geen ander verdienmodel nodig zouden hebben om er een goed salaris uit te halen.

3. Gesponsorde blogs.

Een mooie manier om ook geld te verdienen zijn gesponsorde blogs. Je kunt in een blogbericht een product of bedrijf aanprijzen en hiervoor betaald krijgen. Jouw blogbericht komt dan bij jou op de website.

Een andere manier om dit in te zetten is om met andere bloggers samen te werken. Je kunt bij elkaar blogberichten plaatsen. Op die manier kun je allebei aan meer bezoekers komen en krijg je meer bekendheid.

4. Producten verkopen.

Door jouw eigen producten te verkopen kun je een mooi inkomen creëren voor jezelf. Je hebt er geen samenwerking voor nodig en de opbrengst is helemaal voor jou.

Je kunt op deze manier ook veel bieden aan jouw bezoekers. Je kunt op deze manier jouw bezoekers nog meer helpen en veel informatie delen. Denk hierbij aan een online programma.

Heb jij een niche, dan heb je goud in handen. Je kunt hier goed op inspelen en zo jouw eigen product maken en verkopen.

Blog je bijvoorbeeld over eten dan kun je een eigen menuplan maken met schema’s en recepten. Deze kun je in een bundel verkopen.

Waar moet je aan denken bij het verkopen van een eigen product:

  • Een cursus
  • Ebooks
  • Printables
  • Fysieke producten
  • Abonnementen

5. Bied diensten aan.

Ben je ergens een expert in en heb je een niche? Dan zit je gebakken, want dan kun je zowel mensen online als offline helpen. Je kunt jouw diensten aanbieden via jouw website. Je hebt hierdoor dus meer bereik.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan coaching. Je kunt als coach iemand helpen op het vlak waar jij verstand en ervaring in hebt. Je kunt ze helpen om hun doel te bereiken.

Een aantal voorbeelden:

  • Coaching
  • Webdesign of websiteontwerpen
  • Virtueel Assistent

6. Membership aanbieden – ledenabonnement

Een abonnement is ideaal om aan te bieden aan jouw klanten. Je kunt om een maandelijkse of jaarlijkse betaling vragen voor hetgeen jij te bieden hebt. Denk hierbij aan meer informatie en bijvoorbeeld printables. Je kunt op deze manier ook foto’s voor bloggers verkopen. Je voegt elke maand nieuwe foto’s toe. Zo kun je voor jouw expertise een vorm van een abonnement verzinnen.

TIP:

Blijf Bloggen!

Zodra je niet veel doet loopt  het aantal bezoekers af en dat wil je niet. Dat is trouwens wel één van de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden als het om bloggen gaat. Je moet bezig blijven met jouw blog door regelmatig te bloggen anders raak je lezers kwijt. Als zij niets nieuws zien dan komen zij niet terug. Je moet het zien als een relatie.  Je hebt de bezoekers, maar je moet ze ook zien te houden! En door te blijven bloggen groeit het aantal bezoekers.

 

SUCCES!