Wat heb jij nodig om succesvol te zijn?

Wil jij weten hoe je succesvol kan zijn?

Succes zit hem in veel dingen, niet alleen in hoeveel geld je verdient. Misschien wil jij succesvol zijn in je werk, wil je jouw huishouden op orde hebben, wil je jouw financiën op orde hebben zodat je niet meer bang bent aan het eind van de maand geld tekort te komen, misschien wil je een eigen succesvolle onderneming hebben of wil je ooit nog eens de Nijmeegse vierdaagse uitlopen. Het kan echt van alles zijn waarin jij succesvol wil zijn.

 

Het maakt niet uit wat jouw doel is en waar jij succesvol in wilt zijn, de stappen naar succes zijn voor iedereen hetzelfde.

Een stap die voor ieder succesvol persoon noodzakelijk is:

VOORUIT PLANNEN.

 

Denk nu niet gelijk dat je alles al zo goed plant, want er komt echt meer bij kijken. Stel dat je niet goed vooruit kunt plannen en je leeft in een chaos, je leeft van salaris naar salaris, je hebt niets op orde, dan mis je toch heel wat kansen om jouw doelen te bereiken.

Succesvolle mensen bekijken constant wat zij vandaag kunnen doen om hun doelen in de toekomst te bereiken. Bijvoorbeeld als je nu in een financiële crisis leeft en je leeft van salaris tot salaris, is het slechtste dat je kunt doen als je wat extra geld krijgt het besteden aan een extraatje voor jezelf. Je vind dat je het verdient hebt en geeft het gelijk uit aan jezelf. Het klopt wel dat je het verdient hebt, maar deze aanpak en denkwijze zorgt ervoor dat je uiteindelijk niet uit de problemen komt en zo zal je dus in een chaos blijven leven. Wanneer je onverwacht extra geld krijgt, is dat het juiste moment om dit op te offeren voor jouw grote, lange termijndoel. En hier begint dus het vooruit plannen, van financiën, maar ook van andere doelen in je leven.

 

Hoe ik zelf succes boekte.

Zoals jullie al vaker hebben kunnen lezen zat ik er een paar jaar geleden beroerd bij. Als ik niet voor mezelf doelen op een rijtje had gezet, had ik er nu waarschijnlijk nog zo bij gezeten. Die doelen had ik nodig, omdat ik het allemaal niet meer overzag. Ik zat in een slechte relatie, kreeg gezondheidsklachten, raakte mijn baan hierdoor kwijt en vervolgens kelderden mijn inkomsten. Een negatiever leven kon ik me niet voorstellen en buiten dat had ik op dat moment de energie niet om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Het was echt een puinhoop. Aangezien het één het ander opvolgt en ik niet meer kon overzien hoe ik het aan moest pakken heb ik besloten om me te focussen op één ding. Beter worden! Als ik beter zou zijn zouden ook de andere problemen zich makkelijker oplossen en als ik dan weer werk kan vinden zal mijn financiën er hierdoor ook weer beter voor komen te staan. Dus daar zou ik beginnen. Dit betekende dat ik in eerste plaats af moest vallen, omdat ik eerder niet geopereerd zou worden. Dit was wel een hele strijd, maar uiteindelijk ben ik door sporten en op mijn voeding te letten zover gekomen dat ik uiteindelijk toch geopereerd werd. Hierna begon nog een revalidatietraject van een jaar. Ik heb me hieraan over gegeven, want dat jaar had ik ook echt nodig. Acceptatie is ook zo’n dingetje bij mij, maar ja soms word je er toe gedwongen en kan je niet anders dan loslaten en accepteren. Had ik hier tegenin gegaan had ik mezelf tegengewerkt en waarschijnlijk voor de rest van mijn leven met gezondheidsproblemen gezeten. Na een zware periode voor en na de operatie begon ik op te krabbelen. Nu twee jaar verder kan ik zeggen, doordat ik de juiste stappen heb gezet, dat ik over mijn gezondheid niet mag klagen, ik heb weer werk, mijn financiën staan er beter bij en heb ik ook nog een leuke man leren kennen. Het is ongelooflijk hoe dat cirkeltje er nu uitziet. Als je op een gegeven moment denkt ‘Het is nu echt genoeg geweest’ dan zal het tij ook keren. Daar ben ik al wat keertjes achter gekomen en het werkt echt zo. Jouw gedachtegang moet veranderen en je moet actie ondernemen, anders verandert er niets. En dat kan alleen jij! Niemand anders, alleen jij.

Aan deze doelen ben ik wel een paar jaar bezig geweest. Mijn revalidatie heeft ook een jaar in beslag genomen. Je kunt niet verwachten dat je geopereerd word en dat je de volgende dag opstaat en je ineens topfit voelt. Dat gaat helaas niet en dat geld voor de meeste doelen die je wilt behalen.

 

SUCCES BOEK JE NIET IN EEN DAG.

 

PLAN NU EN WERK HARD OM IN DE TOEKOMST JOUW DOEL TE BEHALEN.

 

Wil jij in de toekomst dingen veranderen voor jezelf, dan zal je doelen moeten stellen en deze op lange termijn gaan plannen. En wees je er bewust van dat als je grote doelen wilt behalen, zoals minder werken om zo op een andere manier geld te verdienen(bijvoorbeeld door thuis te gaan werken) dat je ook daar keihard voor zult moeten werken om dat doel te behalen. De meest succesvolle mensen werken namelijk keihard om hun doel te bereiken en laten zich door niks of niemand tegen houden. Maar het begint dus met een planning. En die ga je eerst maken zodra je jouw doelen op een rijtje hebt.

Schrijf dus nu eerst jouw doelen op die jij wilt bereiken om zo jouw ideale leven te willen leiden. En begin deze zinnen gerust met IK WIL…. Ik zit zo vaak niet in elkaar, maar je als je het echt wil moet je wel, dus zeg het maar gerust hardop! IK WIL….

Een paar van mijn toekomstige doelen zijn:

 1. Ik wil meer thuiswerken en op deze manier beter zelf mijn tijd in kunnen delen. Dus meer vrijheid creëren.
 2. Ik wil dagelijks met deze blog bezig zijn en ik wil dat deze blog vervolgens succesvol word.
 3. Ik wil een aantal kilo’s afvallen en mijzelf nog gezonder gaan voelen.
 4. Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn hondjes en de mensen om mij heen.
 5. Ik wil meer financiën te besteden hebben, zodat ik op vakantie kan, een andere auto en een elektrische fiets kan kopen. Maar ook dat ik weer wat meer geld te besteden hebt aan kleding en ontspanning.

Voor deze doelen maak ik een plan met actiepunten. Deze doelen zijn ook niet in een korte periode haalbaar, dus ik zet hier een jaar voor. Ik ben heel benieuwd hoe ik er over een jaar voorstaat. Doen jullie mee?

Ik heb al heel hard gewerkt om te komen waar ik nu ben, maar ik weet dat ik nog harder zal moeten werken om sommige van deze nieuwe doelen te gaan halen. Ik zal dus weer offers moeten gaan brengen om tijd en energie vrij te maken om met deze doelen aan de slag te gaan.

 

Het is weer tijd om te knallen!

Allereerst heb ik al veel veranderingen ingezet om geld te besparen, maar nu zal ik ook moeten gaan kijken hoe ik aan meer inkomen gaat komen. Op andere manieren dan alleen mijn gewone basisinkomen.

 

Jouw ideale leven.

Beeld je jouw ideale leven in en maak aan de hand van jouw lijstje doelen. Ga vanaf nu jouw ideale leven creëren. Stel jezelf voor dat je hierin succes boekt. En overtuig jezelf dat het je gaat lukken om deze doelen te behalen. Maak een lange termijn planning hoe je uiteindelijk na een jaar deze doelen gaat behalen. Maak nu besluiten over wat je moet gaan doen om jouw pad naar dat leven te gaan bewandelen. Wat moet je doen om dat te laten gebeuren?

 

De 5 stappen om vooruit te plannen voor succes:

 1. Schrijf dus eerst op hoe jouw ideale leven eruit zou zien. Schrijf elk detail op en laat niets weg. Alles kan en mag, niets is te gek. Maak hier doelen van.
 2. Ga bedenken op welke mogelijke manieren je jouw doel kunt bereiken. Schrijf actiepunten op.
 3. Kies of jouw doel op korte of lange termijn haalbaar is. Zet hier een reële tijd tegenover. Zoek hierin een goede balans.
 4. Sta open voor verandering en pak de mogelijkheden als deze zich aandienen. Ook al is het een kans die je niet van tevoren had bedacht. Laat je angsten niet de overhand nemen en kijk naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.
 5. Ga hard aan het werk met jouw doelen en blijf gemotiveerd. Plan tussentijdse evaluatiemomenten in om te kijken of je op de goede weg bent, of je langer de tijd nodig hebt of dat je misschien zelfs eerder jouw doel gaat bereiken. Stel je doel en actieplan desnoods bij.

 

TIP: Een goed idee om extra geld te genereren is om te kijken hoe je met jouw hobby geld kunt verdienen. Er is vast iets wat je leuk vind om te doen en waarmee je anderen kunt helpen of je hebt producten die je kunt verkopen.

 

Hobby’s waarmee je geld kunt verdienen:

 • Schrijven als freelancer, blogger, auteur of columns
 • Ontwerpen als webdesigner of grafisch ontwerper
 • Hou je van koken en bakken probeer dan producten te verkopen. Of maak een kookboek.
 • Fotografeer je graag, dan kun je jouw foto’s verkopen via het internet.
 • Ben je een creatieve duizendpoot en maak je alles op gebied van haken, breien, schilderen, quilten, kleding of heb je een andere creatieve hobby. Probeer deze producten eens via het internet te verkopen.

 

Dit zijn een aantal ideeën om je op weg te helpen om voor jezelf meer inkomen te genereren. Probeer zelf ook op een creatieve manier hier mee om te gaan en bedenk nog meer manieren om geld te verdienen.

 

Het maakt niet uit waarmee je succes boekt, maar succes boeken motiveert enorm.

Hoe gaaf is het als jij jouw doel hebt bereikt?

En vergeet niet, het hoeft niet altijd met geld te maken te hebben om succesvol te zijn!

 

Ik ga met mijn doelen aan de slag en zal jou via de blog op de hoogte houden wat de vorderingen zijn.

Ik wens jullie veel SUCCES met het plannen en behalen van jullie doelen.

Zet hem op!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *