Wat deed ik anders deze week?

Ik probeer me elke week bewuster te worden als het gaat over bezuinigen, budget, tijdsbesparing en duurzaamheid. Het milieu een handje helpen valt niet altijd mee als je budget beperkt is. En je wilt het toch ook je kinderen meegeven. Mijn zoon is erg met het milieu begaan, sterker nog, hij voed mij op als het om het milieu gaat. Als ik de batterijen weggooi in de prullenbak, omdat deze al te lang liggen te wachten om weggebracht te worden naar een plek waar ze worden ingezameld, dat krijg ik dat gelijk voor mijn voeten. Ook vinden wij dat je biologisch vlees moet kopen, maar ik zeg er eerlijk bij, dat is me gewoon te duur. Dus hoe ga je daar dan mee om? Stukje bij beetje probeer ik wel steeds meer dingen in de dagelijkse routine te veranderen.  Wekelijks zal ik onze veranderingen met jullie delen en hoop dat jullie ze ook met ons willen delen, zodat we met zijn allen ons steentje bijdragen aan het milieu en ons eigen budget.

De afgelopen week heb ik:

Op zondagmorgen croissantjes gebakken in de oven. Mijn zoon en ik vinden ze heerlijk. Normaal haalde ik op zaterdag bij de bakker witte puntjes en nog wat lekkers, bijvoorbeeld croissants en iets lekkers bij de thee. Nu had ik bij de supermarkt 6 heerlijk afbakcroissants meegenomen, je rolt ze uit, legt er heerlijk plakje kaas in en bakken maar. Stuk goedkoper en heerlijk warm uit de oven. Je likt je vingers erbij op!

Eigenlijk was het woensdag al tijd om boodschappen te doen, ik had niet veel meer in huis. Tegenwoordig doe ik wel vaker de boodschappen een dag uitstellen, we duiken de kast in en maken iets wat er nog is. Dit kunnen soms rare combinaties zijn, maar je geeft wel wat minder uit. Restjesdag is geboren.

Ik koop liever één goede bh, dan 3 goedkope die niet goed zitten. Nu had ik toch mazzel en had bij de uitverkoop het geluk dat er in mijn maat nog een mooie tussen hing. 50% korting. Kaching!

Heb ik het toch deze week niet verkeerd gedaan wat betreft mijn budget. Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben. Volgende week weer 3 nieuwe tips die ik ga gebruiken de komende week.

Vergeet niet jullie tips met iedereen te delen en schrijf een reactie, thanx.

Succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *