Wat deed ik anders deze week?

Ik probeer me elke week bewuster te worden als het gaat over bezuinigen, budget, tijdsbesparing en duurzaamheid. Het milieu een handje helpen valt niet altijd mee als je budget beperkt is. En je wilt het toch ook je kinderen meegeven. Mijn zoon is erg met het milieu begaan, sterker nog, hij voed mij op als het om het milieu gaat. Als ik de batterijen weggooi in de prullenbak, omdat deze al te lang liggen te wachten om weggebracht te worden naar een plek waar ze worden ingezameld, dat krijg ik dat gelijk voor mijn voeten. Ook vinden wij dat je biologisch vlees moet kopen, maar ik zeg er eerlijk bij, dat is me gewoon te duur. Dus hoe ga je daar dan mee om? Stukje bij beetje probeer ik wel steeds meer dingen in de dagelijkse routine te veranderen.  Wekelijks zal ik onze veranderingen met jullie delen en hoop dat jullie ze ook met ons willen delen, zodat we met zijn allen ons steentje bijdragen aan het milieu en ons eigen budget.

De afgelopen week heb ik:

Brood

Voordeeltje halen bij de bakker bij ons om de hoek. Elke maandag, dinsdag en woensdag kun je drie broden halen met korting. eerst nam ik gewoon een brood of twee halfjes mee als ik weer nodig had. Nu haal ik gelijk drie broden in de aanbieding. Hup in de vriezer. Weet jij wanneer jouw bakker brood in de aanbieding heeft?

Was buiten

Het is erg makkelijk dat de droger naast de wasmachine staat. De deuren open en de was van de ene in de andere stoppen is zo gedaan. De was in de wasmand doen en naar beneden lopen om het vervolgens buiten op te hangen is even wat meer werk. Maar in het kader van de bezuinigingen probeer ik daar wel wat meer over na te denken. Ik vind het trouwens wel heerlijk als die frisse wind door je was heen waait als het buiten aan het drogen is. En met het beginnende zonnetje van de afgelopen week heb ik mijn eerste was alweer buiten gehad.

Verwarming

Op sommige dagen kan het nog behoorlijk koud zijn in huis. De afgelopen dagen scheen de zon in huis, maar dan slaat de verwarming niet aan. Maar als ik dan aan de andere kant van de kamer zit is het behoorlijk koud. Ik heb zelfs de verwarming hoger gezet dan ik gewent ben. Ik heb onder in mijn kledingkast toch maar even naar dikke truien gezocht en de verwarming iets lager laten draaien.

Zo hebben we het toch deze week niet verkeerd gedaan wat betreft ons budget. Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben. Volgende week weer 3 nieuwe tips die ik ga gebruiken de komende week.

Vergeet niet jullie tips met iedereen te delen en schrijf een reactie, thanx.

Succes!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *