Wat deed ik anders deze week?

Ik probeer me elke week bewuster te worden als het gaat over bezuinigen, budget, tijdsbesparing en duurzaamheid. Het milieu een handje helpen valt niet altijd mee als je budget beperkt is. En je wilt het toch ook je kinderen meegeven. Mijn zoon is erg met het milieu begaan, sterker nog, hij voed mij op als het om het milieu gaat. Als ik de batterijen weggooi in de prullenbak, omdat deze al te lang liggen te wachten om weggebracht te worden naar een plek waar ze worden ingezameld, dat krijg ik dat gelijk voor mijn voeten. Ook vinden wij dat je biologisch vlees moet kopen, maar ik zeg er eerlijk bij, dat is me gewoon te duur. Dus hoe ga je daar dan mee om? Stukje bij beetje probeer ik wel steeds meer dingen in de dagelijkse routine te veranderen.  Wekelijks zal ik onze veranderingen met jullie delen en hoop dat jullie ze ook met ons willen delen, zodat we met zijn allen ons steentje bijdragen aan het milieu en ons eigen budget.

De afgelopen week heb ik:

Hondenvoer

Een voordeelpakkertje op het hondenvoer. Ik haal meestal een zak in de winkel. Ik neem dan een kleine zak voer mee, omdat het me anders te zwaar is. Ik ben op het internet aan het speuren geweest en heb via dezelfde winkel, hetzelfde voer kunnen bestellen. Een grote zak hondenvoer heb ik besteld, dit is in verhouding goedkoper en ik hoef niet te sjouwen met een grote, zware zak, want ze komen hem netjes bezorgen.

Kappermodel

Rick zijn haren groeiden ver boven zijn hoofd uit. Hij liep al een poosje voor joker eigenlijk, droeg een pet omdat hij geen zin had om naar de kapper te gaan. De dochter van een vriendin van mij is kapster en heeft regelmatig modellen nodig om te oefenen. Zij vroeg gelukkig of hij nog geknipt moest worden en of hij tijd had. Nu loopt hij er weer netjes bij zonder dat het ons geld kost. Dat is weer mooi uitgespaard. Als je een klein budget hebt, vraag eens om je heen of er kapsters zijn die modellen nodig hebben. Het spaart een hoop geld uit.

Tandenborstels

Al weken moeten onze tandenborstels vervangen worden. Ik hou dan de folders in de gaten, maar de afgelopen twee weken waren er geen aanbiedingen. Deze week hadden we geluk. Bij de blokker waren er acht opzetborstels in de aanbieding voor € 24,99. Die heb ik gisteren gehaald. Ik weet het , het is nog altijd duurder dan een gewone tandenborstel, maar de kwaliteit van het tandenpoetsen is ook wat waard.

Zo hebben we het toch deze week niet verkeerd gedaan wat betreft ons budget. Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben. Volgende week weer 3 nieuwe tips die ik ga gebruiken de komende week.

Vergeet niet jullie tips met iedereen te delen en schrijf een reactie, thanx.

Succes!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *