Jolanda de Jong | Waar ik op blijf bezuinigen.
15795
post-template-default,single,single-post,postid-15795,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Waar ik op blijf bezuinigen.

Waar ik op blijf bezuinigen.

Waar ik op blijf bezuinigen.

 

Of je het nu de ene maand wat beter hebt dan de andere wil niet zeggen dat ik bepaalde gewoonten laten varen op het moment dat ik financieel wat ruimer zit.

Ik blijf met een hoop dingen wel hetzelfde doen en ik ga het niet ineens allemaal uitgeven waardoor ik de maand erna weer op een houtje moet bijten.

Ik blijf me bewust van het uitgeven van geld. Ik blijf nadenken over de uitgaven en ik maak verstandige keuzes.

Maar ook al heb ik bijvoorbeeld wat geld over voor kleding blijf ik nog steeds mijn oude kleding dragen. Ik koop niet snel iets nieuws. Alleen als het echt nodig, zoals nieuwe schoenen of jeans.

 

Ik blijf graag zuinig aan doen.

Ook al heb ik het geld ergens voor, dan nog blijf ik zuinig leven. Ik vind het belangrijk dat spullen een tweede leven krijgen, dus ik zal altijd eerst in de kringloopwinkel kijken of ik het kan vinden voordat ik het nieuw koop. Het blijft toch geld en je kunt het maar één keer uitgeven. Buiten dat ben ik gek op kringloopwinkels, dus dat is iets dat er bij mij in zal blijven zitten.

 

Gerelateerde blogs:

Als ik op wat voor manier dan ook geld kan besparen zal ik het zeker niet laten. Waarom zou ik er makkelijker over gaan denken als ik meer te besteden heb. Onzin vind ik. Bovendien zul je nooit rijk worden als je al je geld blijft uitgeven.

Ik blijf altijd financiële doelen houden waardoor ik blijf sparen voor grote uitgaven. Zo hou ik ook focus op wat ik wil bereiken.

En het gaat mij niet altijd alleen maar om het geld maar ook over verspilling tegengaan en goed nadenken voordat je impulsaankopen doet. Ik wil de waarde van geld blijven voelen. en buiten dat wil ik niet dat alles om geld en materie draait, maar om waar het echt om draait in het leven. Gezelligheid, een leuk leven met familie en vrienden en me gezond voelen. Het klinkt misschien cliché, maar het is echt waar. Geld is maar een middel zeg ik altijd.

 

Even op een rijtje wat dingen waar ik nog steeds heel zuinig mee omga:

 1. Ik draag veel kleding net zo lang totdat ze echt uit elkaar vallen. Veel shirts en vesten hebben gaten, maar ik draag ze het liefst elke dag.
 2. Ik ga bijna niet winkelen voor kleding, ik spaar hier veel geld mee uit.
 3. Ik vermijd winkels zoals Xenos en Action. Hier ga ik echt de mist mee in. Ik geef meer uit dan ik van plan was.
 4. Ik heb de basis televisie zenders. Geen extra abonnement, videoland of Netflix.
 5. Ik rij nog steeds in de Focus die ik in 2001 heb gekocht. Hij is nu 17 jaar oud en hij rijd nog als een speer. Dus ik ruil hem nog niet in. Hij brengt waarschijnlijk niets op en ik hou geld in mijn zak door er nog mee door te rijden.
 6. Ik kijk elke weekend in de folders van de supermarkten. Als ik iets bij een supermarkt goedkoper zie dan bij de andere, dan haal ik dat in die week bij die supermarkt waar het in de aanbieding is. Let wel op dat het soms dan nog duurder is dan de vaste prijs bij de supermarkt waar je al heen gaat. Goed uitpluizen dus!
 7. Kortingsbonnen van de drogist knip ik uit als het om producten gaat die ik dagelijks gebruik.
 8. Als ik een beetje boodschappen heb, dan pak ik de fiets.
 9. Ik drink vaak water of thee. Dit scheelt enorm in de kosten. Ik vind frisdrank maar duur.
 10. Als ik iets zie dat ik graag wil hebben dan ga ik naar huis en als ik er na een paar dagen nog aan denk dan koop ik het pas. Dan wil ik het dus echt graag hebben.
 11. Ik blijf aan euroclix doen. Het zijn de kleine beetjes die helpen.
 12. Ik hou de prijzen voor de brandstof in de gaten zodat ik niet de hoofdprijs betaal. Nou ja, beter gezegd… mijn zoon houd ze in de gaten.
 13. Ik doe bijna geen boodschappen als ik honger heb. Dat werkt echt!
 14. Ik ga met een boodschappenlijstje naar de supermarkt, dit voorkomt dat ik het karretje vol gooi met allemaal lekkers.
 15. Ik heb geen abonnementen op tijdschriften.
 16. Ook geen abonnement op een sport.
 17. Ik laat zo min mogelijk eten bezorgen.
 18. Ik blijf kringloophoppen. Het leukste dat er is en voor een prikkie heb je wat leuks gevonden.

 

Waar geef je nog steeds niet te veel geld aan uit. Waar bezuinig je op ook al heb je er wel het geld voor? Laat het in een reactie weten.

 

SUCCES!

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment