Vriendinnen budget date.

Met je vriendinnen op stap en lekker shoppen is voorbij op het moment dat je je hand op de knip moet houden. Voordat ik het door had zag ik mijn vriendinnen hierdoor minder vaak. We gingen vaak lunchen, even over de markt, rondje dorp of naar de film. Dat ging even niet meer. Op het moment dat ik meer acties ging ondernemen en meer ging nadenken over mijn budget en hoe mijn leven er hierdoor uitzag. Ik zat in huis als een saaie, huismoeder zonder werk die alleen maar haakte en televisie zat te kijken en niet naar buiten ging omdat het in mijn ogen dan geld kostte. In mijn ogen was het niet anders. Weinig geld, dus weinig uit te geven. Bleef ik thuis dan wist ik dat ik niet in de verleiding zou komen om iets uit te geven. Dat je sociale leven verandert zodra je budget verandert is voor mij wel zeker. Maar op een gegeven moment komt de positieve Jolanda naar voren en kijkt naar mogelijkheden in plaats van in beperkingen. En dus ging ik dingen bedenken om wel met mijn vriendinnen af te spreken en gooide ook het onderwerp in de groep. Hoe kunnen we goedkoop leuke dingen doen? Ondertussen hebben we met elkaar wat leuke dingen kunnen verzinnen. Dus heb ik voor jouw en jouw vriendinnen wat leuke ideeën op een rijtje gezet. Heb jij nog andere leuke ideeën, schrijf het in een reactie eronder.

  • Wij plannen met zijn allen wel eens een film avondje bij één van ons thuis. Een dvd’tje en we nemen elk wat lekkers mee. Een heerlijk avondje gezellig kletsen en film kijken is altijd een succes.
  • Organiseer een Amerikaanse barbecue.  Dat wil zeggen dat iedereen een gerecht meeneemt. Zo komen de kosten niet alleen neer op degene waar gebarbecued word. In Nederland word hier nog steeds raar van op gekeken, maar dat taboe moet echt doorbroken worden. En het gaat uiteindelijk toch om de gezelligheid.
  • Spelletjes/kaartavond. Hou je van spelletjes of van kaarten. Je bent echt niet de enige. Vraag eens om je heen en voor je het weet heb je een leuk groepje waarmee je regelmatig kan afspreken voor een gezellig kaartavondje. En het kost weinig.
  • Kringloopshoppen. Of je nu een klein of groot budget hebt, in de kringloopwinkels snuffelen naar koopjes is altijd leuk. En ik vind het ook een uitdaging om voor heel weinig heel veel te kunnen aanschaffen.
  • Maak een strand- of boswandeling. Genieten van het heerlijke weer en lekker bijkletsen. En voor een warme chocolademelk met slagroom in de winter of heerlijk roomijsje in de zomer hoef je meestal niet zo veel te betalen.
  • Thuis een high-tea organiseren en ook net als bij de Amerikaanse barbecue iedereen iets mee laten nemen.
  • Wat heb je samen gemeen? Heb je gezamenlijke hobby’s? Probeer creatief te denken hoe je hier samen van kunt genieten.
  • Soms zijn er bezichtigingen en musea gratis of voor een klein entreebedrag. Zoek op het internet voor kortingskaartjes.

Het risico van een laag budget is een laag sociaal leven. Waak ervoor dat je niet in een sociaal isolement terecht komt en maak jouw budget bespreekbaar. Jouw omgeving begrijpt vaak meer dan je denkt.

Succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *