Budget fail!

Ook ik zit weer in een budget fail!

Het valt ook niet mee en ook ik blijf het in mijn portemonnee voelen dat ik nog steeds ieder dubbeltje om moet draaien. En dan soms ga ik toch wel eens buiten mijn boekje. En dan denk ik mezelf weleens rijker dan ik werkelijk ben. Gewoon omdat ik dat wil. Ik wil rijker zijn. En dan bedoel ik natuurlijk niet superrijk, maar gewoon rijker dan dat ik nu ben. Zodat ik wat meer te besteden heb.

Hebben jullie dat ook? Op zo’n moment waarop je eigenlijk geen geld uit kunt geven, maar je vind dat je toch ook wel eens iets mag.

En dat hoeft nog niet eens zoiets groots te zijn. Het is ook niet zo dat ik er mee in de financiële problemen kom. Helemaal niet zelfs. Ik durf dat niet. Uit de band springen en dan later maar zien hoe ik het oplos. Daar ben ik dan weer te verantwoordelijk voor denk ik.

Ik gun mezelf op zulke momenten bijvoorbeeld tien of twintig euro en dan ga ik lekker shoppen in de Action of zo. Vaak ben ik dan dat gevoel ook wel weer snel kwijt en ik maak geen grove fouten waardoor ik later in de problemen komt.

Nu hou ik voor mezelf een budget bij en weet ik precies hoeveel ik aan welke categorie mag en kan besteden elke maand. Maar soms heb je zo weinig inkomsten dan je maar €200,- beschikbaar heb aan boodschappen, brandstof, dieren en andere variabele kosten die je nog hebt. Dat is echt geen doen en op die momenten ben ik gelukkig blij dat ik een spaarrekening heb waar ik dan in zo’n maand op terug kan vallen.

Zonder er over wakker te liggen kan ik dan dus wel deze maand door komen, maar dan moet ik wel uitkijken dat ik daar niet te makkelijk in word en dan nog meer van de spaarrekening af haal dan ik eigenlijk nodig heb. Ik kan dan gemakkelijk iets kopen wat ik niet nodig heb en wat dus geen noodzaak is. Hondenvoer, eten, brandstof en kapper stond er nog op de planning voor de komende weken, maar dan moet ik natuurlijk niet naar de pizzeria gaan omdat ik geen zin heb om te koken. Dat kan ik me gewoonweg niet veroorloven. Vind ik!

Ik weet gewoon dat ik dan de komende tijd alleen maar de hoognodige dingen kan betalen en verder niets. Soms heb ik dan echt het gevoel dat ik arm ben. Dat klinkt misschien dramatisch, maar misschien herkennen vele van jullie het ook wel.

 

 

Ik besef me de laatste tijd ook maar al te goed dat ik eigenlijk arm ben. Dat uitspreken is niet makkelijk en ik weet ook dat er mensen zijn die het nog slechter hebben dan ik, maar vaak voelt het wel zo. Ik kan geen kleding kopen, geen schoenen, niet naar de mondhygiëniste(wat echt hard nodig is) en laat staan een keer de pad op. Een dagje sauna lijkt me heerlijk of uit eten. Een weekendje weg zit er ook niet in voorlopig.

Mag ik dan zeggen dat ik arm ben? Wanneer ben je arm? Ik kan gelukkig wel de vaste lasten betalen en boodschappen doen. Ik hoef niet naar de voedselbank, maar meer dan de boodschappen kan ik me niet veroorloven.

Ik weet zeker dat er veel mensen in dezelfde situatie zitten als ik. Je kan net je hoofd boven water houden, maar daar blijft het ook bij.

Ik heb mezelf wel voorgenomen dat mijn situatie moet veranderen. Ik ben het zat dat ik ieder dubbeltje om moet draaien en dat ik zo de toekomst in moet geeft mij niet echt veel redenen om vrolijk te zijn.

 

Wat ik wil?

Dat ik samen met jullie een verandering in ga zetten voor 2019.

Maar dan ook echt een super verandering.

Eind 2019 wil ik een hele andere blog schrijven dan deze van vandaag.

Eind 2019 wil ik rijker zijn.

Ik wil me niet meer arm voelen.

Ik wil me rijk voelen!

En nee dat wil niet zeggen dat ik gelijk een dikke vette rekening heb, maar dat ik wel weer eens op vakantie kan gaan. Een weekend op citytrip met mijn zoon. En een dagje sauna kan doen zonder mij schuldig te voelen. Gewoon dat ik iets meer te besteden heb.

En dat jullie meer te besteden hebben.

Ik weet zeker dat het ons gaat lukken.

Maar….. dan moeten we dat natuurlijk wel allemaal willen.

Ik ga ervoor in ieder geval en ik hoop jullie ook.

Vanaf nu zetten we alle belemmeringen opzij en gaan wij alle mogelijkheden beetpakken waarmee wij onze situatie kunnen veranderen.

Geen smoesjes en onmogelijkheden zitten jou nog in de weg. Want daar leggen we geen aandacht meer op.

We leggen de aandacht op wat we WEL kunnen, wat we WEL kunnen bereiken en wat we er WEL voor kunnen doen.

Dit betekent volledige commitment van jou. En discipline, want als je ergens aan begint moet je er niet ineens mee stoppen.

 

Maar hoe dan vraag je je nu af?

Ik ga weer terug naar de basis stappen die nodig zijn om minder uit te geven, meer te verdienen en dus meer kunnen gaan leven.

Klinkt makkelijker dan het is, maar het hoeft natuurlijk ook niet super moeilijk te zijn. We denken soms te moeilijk en zien soms makkelijke oplossingen over het hoofd.

Ik ga vanaf volgende week de eerste stappen zetten samen met jou. Dit betekent dat ik de stappen van het Boost Your Budget programma ga doorlopen.

Ik ben ervan overtuigt dat als je het samen doet je meer bereikt en je hebt de mogelijkheid om elkaar te helpen. Elkaar tips geven en ideeën uitwisselen via een besloten facebookgroep zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft en resultaten gaat zien.

 

Wil jij ook jouw financiële situatie veranderen?

Geloof jij in jezelf en in meer creëren?

Dan weet ik zeker dat jij er ook gaat komen en dat je definitieve veranderingen door kan voeren.

Doe jij ook mee?

 

Lees meer informatie over het Boos Your Budget programma op onderstaande link:

BOOST YOUR BUDGET

 

SUCCES!