Jolanda de Jong | Verkopen via BOL.COM
15573
post-template-default,single,single-post,postid-15573,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Verkopen via BOL.COM

Verkopen via BOL.COM

Heb je een shop en wil je zo snel mogelijk jouw klantenbestand opbouwen?

Dan is deze blog voor jou bedoelt.

Toen ik met mijn webshop begon moest ik maar zien hoe ik aan klanten moest komen. Je kunt nog zo’n leuke webshop hebben, maar als mensen niet weten dat je bestaat komen ze niet.

Dus besloot ik om ook via www.bol.com te gaan verkopen. Dit platform heeft een groot bereik en daar wil je gebruik van maken.

Uiteraard wil BOL daar van mee profiteren en die kosten liegen er niet om. Per product dat je verkoop is een percentage voor BOL. Hier is ook veel discussie over, maar zeg nou zelf:

Je hoeft niet via BOL te verkopen, je mag!

Zie het als een stukje investeren. Je maakt immers wel gebruik van een groot klantenbestand en het is de ideale manier om jouw spullen te verkopen. De bedragen die je uiteindelijk overhoud zijn minder dan wat je overhoud als je het via jouw shop hebt verkocht. Maar als je het niet via BOL had verkocht, had je het dan allemaal via jouw shop verkocht? Het antwoord daarop is hoogstwaarschijnlijk NEE!

Dus als ik nu terug kijk denk ik, ik heb dat bedrag toch maar mooi verdient met verkopen. Zo moet je gewoon denken in het begin. De grote winst komt later wel. Het is toch een kwestie van doorzetten en de tijd nemen om jouw klantenkring op te bouwen.

Voor mij heeft het toch leuke extraatjes opgeleverd en had ik na een aantal maanden een leuk bedrag bij elkaar gespaard.

 

TIP:

Ik stopte bij elke bestelling een ansichtkaart erbij met een bedankje voor de bestelling. Hierop vermelde ik natuurlijk de webshop, zodat klanten toch op mijn webshop terecht kwamen.

 

SUCCES!

7 Comments
 • Jolanda de Jong | Mijn inkomsten via BOL.
  Posted at 13:50h, 24 augustus

  […] Wil je de voordelen en nadelen van verkopen via BOL nog even nalezen dan kan dat hier. […]

 • Jolanda de Jong | Mijn inkomsten via BOL – augustus 2018
  Posted at 22:11h, 01 september

  […] Wil je de voordelen en nadelen van verkopen via BOL nog even nalezen dan kan dat hier. […]

 • Mijn inkomsten via BOL - augustus 2018 - Jolanda de Jong
  Posted at 08:44h, 07 september

  […] Wil je de voordelen en nadelen van verkopen via BOL nog even nalezen dan kan dat hier. […]

 • Mijn inkomsten via BOL - juli 2018 - Jolanda de Jong - Budgetcoach
  Posted at 14:28h, 12 september

  […] Wil je de voordelen en nadelen van verkopen via BOL nog even nalezen dan kan dat hier. […]

 • Wil jij een paar honderd euro extra verdienen in de maand? - Jolanda de Jong - Budgetcoach
  Posted at 21:09h, 12 september

  […] Verkopen via BOL.com […]

 • Joost
  Posted at 19:56h, 21 september

  Leuk stuk Jolanda, vooral de laatste tip. Het is denk ik zeer belangrijk om toch een manier te vinden om ook op die manier van verkopen, via een platform, naamsbekendheid op te bouwen voor je eigen shop.

  Het kan soms ook nog helpen om korting aan te bieden wanneer mensen zich inschrijven voor je nieuwsbrief op je website, zo kun je toch stukje bij beetje een band opbouwen met die anderzijds afstandelijke manier van bol-verkopen.

  Hoe kijk jij ertegenaan dat veel mensen het hebben over dat je je eigen product ideeën weggeeft aan deze sites als ook bijvoorbeeld Amazon? Zodra iets echt goed loopt nemen ze het over onder een eigen productnaam, velen maken zich hier zorgen over.

 • JolandaJong
  Posted at 10:42h, 22 september

  Hallo Joost,

  Allereerst wil ik jou bedanken voor jouw reactie. Het is de eerste in ander half jaar 🙂

  Het is inderdaad puur voor naamsbekendheid. Mensen kijken vaak in eerste instantie naar de euro’s. Ik weet wel dat het daarom draait, maar dat is wel jammer. Ze lopen daar uiteindelijk veel mee mis op lange termijn.

  Korting aanbieden of een gratis product is zeker een manier om bezoekers en klanten te trekken. Daarom ben ik samen met een ontwerper nu hard bezig om de website een nieuwe look te gaan geven en gaat het er allemaal heel anders uit zien. De website is nu niet naar mijn zin en er moest een heleboel gebeuren. Volgende week hoop ik de nieuwe website te lanceren, dus hou het in de gaten! Je gaat me dan uiteraard ook meer zien op social media, ik hou me nu nog een beetje in..

  Productideeën weggeven daar geloof ik niet zo in. Ik geloof ook niet in concurrentie, iedereen trekt zijn eigen klanten zeg ik altijd. En buiten dat hou je het ook niet tegen, ook als je niet via deze sites zou verkopen vinden ze ook jouw product wel. Ik hou me er ook niet bezig, is zonde van mijn energie. Ik richt me op mezelf en dan komt het vast goed.

  groetjes Jolanda

Post A Comment