Verkopen via BOL.COM

Heb je een shop en wil je zo snel mogelijk jouw klantenbestand opbouwen?

Dan is deze blog voor jou bedoelt.

Toen ik met mijn webshop begon moest ik maar zien hoe ik aan klanten moest komen. Je kunt nog zo’n leuke webshop hebben, maar als mensen niet weten dat je bestaat komen ze niet.

Dus besloot ik om ook via www.bol.com te gaan verkopen. Dit platform heeft een groot bereik en daar wil je gebruik van maken.

Uiteraard wil BOL daar van mee profiteren en die kosten liegen er niet om. Per product dat je verkoop is een percentage voor BOL. Hier is ook veel discussie over, maar zeg nou zelf:

Je hoeft niet via BOL te verkopen, je mag!

Zie het als een stukje investeren. Je maakt immers wel gebruik van een groot klantenbestand en het is de ideale manier om jouw spullen te verkopen. De bedragen die je uiteindelijk overhoud zijn minder dan wat je overhoud als je het via jouw shop hebt verkocht. Maar als je het niet via BOL had verkocht, had je het dan allemaal via jouw shop verkocht? Het antwoord daarop is hoogstwaarschijnlijk NEE!

Dus als ik nu terug kijk denk ik, ik heb dat bedrag toch maar mooi verdient met verkopen. Zo moet je gewoon denken in het begin. De grote winst komt later wel. Het is toch een kwestie van doorzetten en de tijd nemen om jouw klantenkring op te bouwen.

Voor mij heeft het toch leuke extraatjes opgeleverd en had ik na een aantal maanden een leuk bedrag bij elkaar gespaard.

 

TIP:

Ik stopte bij elke bestelling een ansichtkaart erbij met een bedankje voor de bestelling. Hierop vermelde ik natuurlijk de webshop, zodat klanten toch op mijn webshop terecht kwamen.

 

SUCCES!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Wil je de voordelen en nadelen van verkopen via BOL nog even nalezen dan kan dat hier. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *