Vakantiegeld.

Het is mei en voor de meeste mensen komt aan het eind van de maand het vakantiegeld eraan. Heb je al bedacht wat je ermee gaat doen? Is het al uitgegeven? Zet je het op de spaarrekening? Ga je ervan op vakantie? Of los je de schulden af?

 

Bittere noodzaak

Voor sommigen is vakantiegeld bittere noodzaak en hebben zij het nodig om rond te komen. 15 procent gebruikt het geld dat deze maand gestort wordt om openstaande rekeningen te betalen, de nodige autoreparatie eindelijk te laten uitvoeren of om schulden af te lossen. Volgens onderzoek geldt dit vooral voor mensen met een laag inkomen. Er zijn nog steeds mensen die nog met de nasleep van de economische crisis zitten, geen baan hebben of door andere omstandigheden met een laag inkomen zitten. Je hoort er niet veel meer over, maar geloof maar dat er hierdoor nog veel mensen met de financiële problemen zitten. Buiten dat verbaasd het mij ook dat er mensen zijn die op vakantie gaan terwijl zij van een minimum moeten rondkomen of schulden hebben. Nog steeds heeft niet iedereen dat verantwoordingsgevoel om eerst de noodzakelijke dingen op een rijtje te zetten en op te lossen.

Sparen of op vakantie?

Jongeren gebruiken hun vakantiegeld vaker als appeltje voor de dorst dan ouderen. Een derde van de ondervraagde jongeren (tot 30 jaar) zet het vakantiegeld op de spaarrekening. Van ouderen (boven 60 jaar) spaart slechts 20 procent van de ondervraagden. Bij het uitgeven van het vakantiegeld aan een vakantie liggen de verhoudingen andersom: 40 procent van de ouderen boekt een cruise, vliegreis of andere vakantie, terwijl nog geen kwart van de jongeren het daarvoor gebruikt. Verbazingwekkend vind ik zelf.

Hoe besteed ik mijn vakantiegeld dit jaar.

Ik gebruikte mijn vakantiegeld altijd voor de vakantie, dan hoefde ik daar niet het hele jaar apart voor te sparen. Dan merk je er op je bankrekening ook niet zo veel van. Maar ook voor mij liggen die tijden ver achter me. Ik ben blij als ik wat op mijn spaarrekening kan gaan zetten, zodat daar ook weer een buffertje ontstaat. Dat geeft mij nog meer rust. Mocht er iets gebeuren met mijn auto of er komt ineens een dure dierenarts rekening voorbij ben ik blij als ik dat kan betalen zonder dat ik gelijk in de financiële problemen raak. Vorig jaar heb ik letterlijk wakker gelegen van mijn financiële situatie en ik ben zo blij dat dat voorbij is. ik heb het nog niet breed, maar heb er een stuk minder stress door.

Hoe besteden jullie dit jaar je vakantiegeld? Welke luxe gun je jezelf? Ik ben heel benieuwd.

SUCCES!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *