Vakantie budgettips

Wil je graag op vakantie, maar wil je niet dat deze teveel gaat kosten? Dan kun je best wel wat tips gebruiken, dus ik heb er weer een paar voor jullie op een rijtje gezet.

Je kunt natuurlijk op vakantie gaan en alle luxe willen, maar als je daarna ziet dat je als een dwaze door jouw budget heen bent gegaan krijg je toch weer spijt. Belangrijk dus om voorbereid op vakantie gaan. Als je van tevoren bepaalt hoeveel budget je hebt voor de vakantie en dit goed  verdeelt hoef je je tijdens de vakantie minder zorgen te maken. Je hoeft dan immers niet bang te zijn dat je geld tekort komt.

Waar kun je geld op besparen?

1. Maak van tevoren een begroting.

Weet wat je te besteden hebt en deel dit alvast grof in, zodat je weet wat je ongeveer per dag te besteden hebt.

2. Houd het budget goed bij.

Bekijk elke dag hoeveel je te besteden had, hoeveel je hebt opgemaakt en wat er eventueel over is voor de komende dagen.

3. Vergelijken.

Voordat je jouw vakantie gaat boeken is het belangrijk dat je alles goed hebt uitgeplozen. Je kunt op diverse websites vergelijken. Eén van die websites is natuurlijk de bekende Trivago. Je kunt door dezelfde bestemmingen te vergelijken de goedkoopste uitkiezen en je weet dat je hetzelfde hebt voor minder geld.

4. Boek op tijd.

Er was nog eens een tijd waarin je heel voordelig een lastminute kon boeken, maar die tijden zijn voorbij. Zorg dat je er op tijd bij bent, zeker als het om de zomervakantie gaat tijdens de schoolvakantie.

5. Boek buiten schoolvakanties om.

Ga je zonder kinderen op vakantie, boek dan een vakantie buiten het hoogseizoen. Dit scheelt veel geld.

6. Huur auto of scooter.

Wil je veel van de omgeving zien dan is het handig om een voertuig te huren en een landkaartje te kopen. Excursies kosten enorm veel geld en buiten dat kun je nu jouw eigen gang gaan en alles op eigen houtje ontdekken.

7. Vrijwilligerswerk

Als je als vrijwilliger aan het werk gaat in buitenland scheelt je dit ook in de kosten. Je krijgt een mooie ervaring door mensen te helpen en veel kosten worden gedekt via de organisatie. In je vrije tijd kun je mooi van de omgeving genieten.

8. Ga eens naar een onbekend land

Kies eens voor een minder bekende bestemming. Je kunt er vaak goedkoper doorbrengen. Eten is goedkoper en je kunt je tussen de lokale bevolking begeven wat je ook weer een heel andere ervaring geeft dan wanneer je naar een toeristische bestemming gaat.

9. Blijf in Nederland.

Blijf eens een keer in eigen land. Nederland heeft veel te bieden en er is veel te beleven. Je kunt er voor kiezen om dagjes weg te gaan waardoor je weer op de verblijfskosten bespaar. Je kunt ook via Airbnb een verblijfplaats zoeken.

10. Huizenruil

Wil je nog goedkoper op vakantie? Doe dan aan huizenruil. Je ruilt van huis en huisdieren. Je past op de huisdieren van degene waar jij mee ruilt. Je kunt zelf misschien een huisdier meenemen of ervoor kiezen om de ander dan voor jouw huisdieren te zorgen. Je bent gratis in een andere omgeving end at is vaak al genoeg om een vakantiegevoel te krijgen.

11. Zoek gelijkgestemden

Heb jij in jouw omgeving nog meer mensen die niet veel te besteden hebben? Ga dan samen op vakantie, voor hoe meer personen je boekt hoe goedkoper het wordt.

12. Doe van tevoren boodschappen

Maak een lijstje met dingen die je nodig hebt op vakantie en koop deze gewoon hier. Als je bijvoorbeeld een anti muggenstift nodig hebt is dat hier goedkoper dan wanneer je er één koopt in een toeristische plaats.

13. Kook zelf

Als je elke avond uit eten gaat is jouw budget snel op. Zeker in het hoogseizoen is het een aanslag op jouw budget. Doe boodschappen in de lokale supermarkt en ga lekker koken. Je hebt de beschikking vaak over andere ingrediënten dan we hier gewent zijn, dus dat maakt het koken ook leuker.

Zoek eventueel eens restaurants uit die buiten de toeristische plaatsen liggen. De leuke kleine dorpjes zijn vaak gezellig en kosten minder.

14. Verzekeringen

Ook al kost het wat geld dat bovenop de vakantie komt is het wel belangrijk om geld uit te geven aan een annuleringsverzekering en een reisverzekering. Mocht je het nodig hebben dan ben je blij dat je deze hebt genomen

15. Creditcard

Het is zo handig en vaak ook nodig op vakantie, maar kijk uit met het trekken van de creditcard. Het bedrag word later van de rekening afgehaald en de kosten lopen aardig op als je het niet in de gaten hebt.

Fijne vakantie!