Troostkopen!

Troostkopen!

 

Je herkent het vast wel.

Troostkopen.

We hebben er allemaal wel eens last van en er is weinig aan te doen. Tenminste op dat moment niet, maar je kunt je er wel een beetje op voorbereiden.

Je koopt op dat moment alles wat los en vast zit en je wilt alles hebben.

Je hebt ontzettende medelijden met jezelf om wat voor reden dan ook en je hebt een drang naar spullen. Spullen kopen die je leuk vind, want je hebt het even nodig. Je verdient het toch?

Ja je verdient het wel, maar helaas straf je jezelf daarna weer als blijkt dat je geld tekort gaat komen nadat je troostinkopen hebt gedaan.

Je weet het wel, maar… nou ja hier kun je natuurlijk zoveel redenen invullen als je maar wilt.

 

 

Ik kan er weer over meepraten, want ook ik trap er wel eens in. Ik heb ook die behoefte op zijn tijd.

En dat was een paar weken geleden toen ik mijn relatie beëindigde. En ook al was het mijn keuze, het is en blijft even naar. Een stressvolle periode waar je even doorheen moet, maar toen kwam het op als kakken. Troostkopen.

Ik ging met een vriendin naar de Action en je raad het al. Alles verdween in mijn karretje. Echt alles, want je mag wel even aan jezelf denken toch? Leuke dingen kopen, daar word je immers blij van. En je wilt je even op iets anders richten, dus troostkopen is, net als overeten, een valkuil waar ik meestal als makkelijk slachtoffer zo intuint (ja ik ben helaas ook weer een paar kilootjes gegroeid).

Ik was me er gelukkig wel bewust van en ik had geld achter de hand voor dit soort aankopen. Ik snel dat geld gepakt en ik mocht het van mezelf helemaal opmaken. Gewoon doen zeg ik!

Gelukkig bleef het daarbij, want anders had ik natuurlijk weer een budgetprobleem gehad. Dan moet ik weer gaan schuiven in de enveloppen met de categorieën en daar word ik meestal niet zo vrolijk van.

Als je weet dat je soms van deze momenten hebt bereid je daar dan op voor. ik weet wel dat je niet alles in de hand hebt, maar je kunt wel een bedrag achter de hand houden zodat je het binnen de perken kan weten te houden. Anders heb je grote kans dat je teveel uitgeeft op dat moment. Je denkt er niet bij na en het bedrag loopt aardig op als je van jezelf even je gang mag gaan.

Ik heb het gelukkig uiteindelijk met een bepaald bedrag gedaan en ik hoop dat dit moment voorlopig even niet terug komt, maar als het zover is ben ik voorbereid!

Heb jij wel eens last van troostkopen en zo ja hoe ga je ermee om?

Deel jouw verhaal hier en vertel hoe je dit oplost voor jezelf. Zo kunnen we van elkaar leren hoe je in sommige situatie toch jouw eigen budget de baas bent.

 

SUCCES!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *