Scoren in de kringloopwinkel.

Voor alle fanatieke DIY-ers:

Hier zijn de beste dingen die je in een kringloopwinkel kunt scoren.

De herfst is al in volle gang en we zitten alweer met de kaarsjes aan, bij de kachel en met een warme kop thee of koffie op de bank onder een heerlijk dekentje. Hoewel ik altijd zo lang mogelijk blijf geloven dat we in een lange nazomer zitten, ligt hij nu toch echt achter ons. De eerste hagel is hier vandaag zelfs gevallen. Nu we weer meer binnen zitten krijgen we allemaal de kriebels om wat te veranderingen in ons huisinterieur.

Met een beetje creativiteit en wat kringloopschatten kun je van wat afgedankte meubeltjes nog best iets leuks maken. Voor je het weet heb je weer een leuk meubeltje opgeknapt en lijkt jouw interieur weer als nieuw. Een leuke bijkomstigheid: Je hebt weer een goede smoes om met je vriendinnen op pad te gaan.

 

Als je op jacht wilt gaan naar leuke spullen voor in huis dan moet je hier zeker naar uitkijken:

  1. Nachtkastjes: Zeker voor de beginnende doe-het-zelver is het nachtkastje een leuk item om mee te beginnen. Ze zijn klein en daarom heb je snel het kastje geschuurd, geverfd en op gepimpt. hiermee kun je een keer proberen of je het iets vind om vaker te doen. Zo kun je buiten dat je voor jezelf een leuk kastje maak er misschien ook een paar voor de verkoop maken.

  2. Kastjes: Heb je eenmaal de smaak te pakken en vind je het leuk om kastjes te verven, dan kun je ook wat grotere kastjes kopen bij de kringloop. Je vind er altijd wel één die je kunt op pimpen. De keus is dan aan jou, hou je het kastje voor jezelf of ga je hem verkopen. Je blijft aan de gang geloof me, als je eenmaal begint is het verslavend en voor je het weet staat je huis vol en zul je een keus moeten maken. Maar zo vervelend is dat nu ook weer niet! De opbrengst voor de grotere kastjes is ook weer meer dan voor een nachtkastje moet je maar denken.

  3. Side table of kleine tafeltjes: Deze zijn iets makkelijker te schuren en te verven dan de kastjes. Deze hebben vaak weer laatjes en randjes die wat lastiger zijn. En zijn ze ook niet erg leuk die tafeltjes?

  4. Lampen: wat je ook goed kunt vinden zijn lampen. veel ouderwetse modellen zijn leuk om te toveren tot gezellige lampjes. En denk niet alleen aan de woonkamer, want voor de slaapkamer kun je ook goed slagen. Want zeg nou zelf… Op die leuke nachtkastjes horen toch ook gezellige (lees)lampjes.

  5. Decoratie: Voor een gezellige, warme look in jouw interieur heb je ook nog wat leuke items nodig, zoals beeldjes, schilderijtjes en fotolijstjes. Ga hier ook naar op zoek in de kringloopwinkel. Je vind als je goed zoekt mooie voorwerpen die voor jou een goede sfeer in huis creëren. Kijk ook maar eens goed tussen de antiekspulletjes. Let op dat je jouw oog voor detail het werk laat doen!

         

 

Wat zijn jouw favoriete vondsten in de kringloopwinkel en wat heb je ermee gedaan?

 

SUCCES!

 

 


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *