Multi inzetten met je hobby.

Wil je naast je huidige inkomen nog wel een extraatje verdienen? Probeer eens creatief na te denken over je hobby. Je hebt vast wel een hobby waar je iets mee kan. Veel mensen verdienen extra bij door middel van een hobby. Je kunt je hobby op verschillende manieren inzetten. Verkoop van zelfgemaakte spullen via marktplaats of facebook bijvoorbeeld. Maar denk ook eens aan een eigen webwinkel of Etsy waar je je spullen online aan kunt bieden. Je kunt ook how to.. video’s maken en deze op you tube zetten. Je kunt het op diverse manieren inzetten en tegelijkertijd vaker verdienen aan één item.

Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van een gehaakt kussen. Je verkoopt hem via marktplaats, je maakt een tutorial voor op je blog of website, een tutorial op you tube en je kunt een haakboekje schrijven en uitgeven. Hiernaast kun je misschien een haakclubje beginnen en les gaan geven. Zo hebben diverse ondernemers op die manier hun geld verdient. Slim inzetten dus. Verder denken dan alleen het voorwerp verkopen.

 Deze zelfgemaakte sjaals en collen verkoop ik via een webwinkel en marktplaats.

Vind je het leuk om te verven, knap dan oude meubeltjes op die je op de kop kunt tikken bij de kringloop. Deze kun je vaak voor weinig kopen en er is veel vraag naar opgeknapte meubels.

Dit tafeltje heb ik bij de kringloop gekocht voor 4 euro. Ik heb heb wit geverfd en een leuk gekleurd kleedje erom gehaakt.

Deze heb ik aan mijn nichtje cadeau gegeven. Een uniek, zelfgemaakt cadeau waar ze heel erg blij mee was.

Hou jij van gamen, dan kun je daar ook geld mee verdienen. Er zijn bedrijven die testers zoeken voor nieuwe games. of ga in een gameroom gamen met andere gamers.

De meeste fotograven zijn begonnen met fotografie als hobby. Je kunt je specialiseren op jouw vakgebied, bijvoorbeeld portretten, natuur en gebouwen. Op het internet word geld betaald voor jouw foto’s. Hier kun je echt mooi geld in verdienen.

Ben je een echte freubelaar, dan kun je ook je eigen sieraden gaan maken en via het internet verkopen. Probeer echter wel onderscheidend te zijn aan anderen, want je bent één van de vele. Ga er ook op uit, blijf niet alleen achter je computer zitten. Sta op rommelmarkten, kofferbakverkopen en ladies nights. Je zult zien dat je op die manier echt een centje bij kan verdienen.

Ook sieraden maak ik zelf en staan in de webwinkel.

Wat ook in opkomst is, is koken voor anderen. Is koken jouw hobby denk dan eens aan culinaire feestjes bij mensen thuis waar jij voor de catering zorgt. Verkoop maaltijden bij jou in de buurt voor mensen die werken of voor ouderen. Maak kenbaar dat je dit doet via internet (facebook), de lokale kranten en advertenties bij de supermarkt. En vergeet niet dat mond-op-mond reclame heel goed werkt. Zorg dat je lekkere maaltijden bereid en het gaat als een lopend vuurtje rond.

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van hobby’s waar je geld mee kan verdienen. Blijf wel realistisch, de één heeft hier veel geluk mee en de ander lukt het maar niet om geld te verdienen. Kijk dan kritisch naar jezelf en je product. Hoe kijkt de klant hier tegenaan denk je? Maar als je iets unieks hebt, dan moet je het zeker proberen.

Succes!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *