Marktplaats en Facebook.

De afgelopen week heb ik er maar eens goed voor gezeten. Foto’s gemaakt, doorgestuurd naar mijn laptop en op marktplaats en Facebook gezet. Op Facebook hebben we in onze regio een pagina waarop je spullen kunt verkopen. Ik had nog het één en ander op zolder staan, maar je moet er maar even zin voor maken. Herkenbaar denk ik voor velen. Alleen had ik dit keer een doel voor ogen en dat werkt toch echt het beste. In mijn coaching-opleidingen heb ik geleerd dat je begint bij een doel, want zonder doel ben je minder gemotiveerd. Dat doel moet je bewust maken, dus niet even denken ik verkoop wat, dan kan ik…. Nee, ik ga geld bij elkaar verzamelen om binnenkort samen met mijn zoon te gaan uit eten. Mijn zoon staat voor zijn examens en heeft hier ontzettend hard voor gewerkt en het is lang geleden dat we samen iets leuks hebben gedaan. Er was gewoon geen budget voor. Maar dan ineens ben ik het zat en accepteer geen nee van mijn budget. Maar ja het moet ergens vandaan komen. Zodra je sterker bent dan je nee-overtuigingen heb je de eerste stap gezet. Ik schreef op mijn blog over potjes maken voor bepaalde uitgaven en pakte de koe gelijk bij horens. Dit bewijst dus ook dat het bloggen mij in dit geval motiveert om mijn eigen adviezen aan jullie ook zelf te blijven volgen. Ik pakte een glazen potje van zolder en zette deze op de kast. Ik begon de foto’s van de sjaals en collen die ik zelf heb gehaakt op marktplaats te zetten. Deze staan trouwens ook op mijn webwinkel( www.charminglace.nl ). Maar als je niet actief met je webwinkel bezig bent, verkoop je ook niets. Deze week heb ik er op deze manier twee verkocht, tien euro per stuk. De eerste twintig eurootjes zijn verdient. Hup in het potje. Daarnaast heb ik nog veel verzorgingsproducten staan van oriflame, hier was ik lid van. Ben al een tijd geleden gestopt met het verkopen van deze producten, maar ik had nog een voorraad spullen. Deze heb ik op de lokale Facebook-pagina gezet en de volgende dag kwam er iemand een paar potjes halen. Toen had een vriendin van mij nog interesse in een paar producten en nu zit ik al op vijftig euro. Als ik niets gedaan had deze week dan alleen mijn gewone werk, dan had ik nu die vijftig euro niet gehad. Soms loont het echt de moeite om even achter de computer te gaan zitten en foto’s te maken. Je ziet het, wij kunnen binnenkort een avondje uit plannen. Mijn zoon vroeg waar dat potje geld voor was, toen zei ik dat is voor ons, dan kunnen we samen een keer spare-ribs gaan eten.  Dus ben ik hiervoor aan het sparen. Zijn ogen begonnen te glinsteren. Volgens mij heb ik een goed doel voor ogen. En al bijna bereikt, nu nog even voor het toetje doorsparen.

Heb jij al een potje en een leuk doel gerealiseerd voor jezelf en je gezin? Ik ben benieuwd, laat een reactie achter om ideeën te delen met elkaar.

Succes met jouw potje.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *