LEKKER!

Sta je er wel eens bij stil hoeveel je eigenlijk uitgeeft aan lekker dingen?

  • Wat gooi je in jouw boodschappenkarretje wat je eigenlijk niet nodig hebt, maar wel allemaal opeet tussendoor. Koek, snoep, chips, chocola, drop enz.
  • Wat geef je uit bij de snackbar?
  • Koop je wel eens een ijsje?
  • Haal je lekkere koekjes, chocolaatjes, saucijzenbroodjes, ham-kaas croissants, pepernoten, gebak of andere lekkere snacks bij de bakker?
  • Wat neem je mee van de markt? Nootjes, snoep, stroopwafels, loempia’s, gevulde koeken enz.
  • De gebakkraam bij de bouwmarkten, tuincentra of op het dorpsplein. Oliebollen, appelflappen, wafels enz.

We weten allemaal dat de verleidingen op de loer liggen en dat we snel voor de bijl gaan. Heb je enig idee hoeveel je er per week of op jaarbasis aan uitgeeft? Ik denk dat je schrikt. En zeker als je op een krap budget leeft dan zou je eens moeten kijken hoeveel je kunt uitsparen door hier goed op te letten.

Het klinkt misschien als een druppel op een gloeiende plaat, maar het is echt de moeite om je hier over te buigen. Juist ook omdat het vaak kleine bedragen zijn denken we al snel het kan er wel bij of het kan wel voor een keertje.

Dat is nu juist ook de valkuil voor veel mensen die van weinig rond moeten komen. Grote bedragen kun je niet uitgeven en dus zijn kleine bedragen acceptabel. Dit is een gedachte die vaak voorkomt en logisch lijkt, maar totaal verkeerd is.

Dit is juist een goede budgettip die je echt ter harte moet nemen als je met jouw budget aan de gang wilt gaan. Koop zo min mogelijk extra etenswaren die niet noodzakelijk zijn. Plan eventueel dit soort uitgaven in zodat je toch af en toe wat lekkers hebt! Want dat moet toch gewoon kunnen, vind je niet?

SUCCES!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *