Aantal lage inkomens nog meer gestegen.

Vanmorgen op het nieuws hoorde ik dat maar liefst nog 600.000 mensen met een laag inkomen leven. Ik wist dat het er veel waren, maar ik had gehoopt dat het nummer gezakt zou zijn dit jaar. Helaas is dit niet zo en is er nog genoeg werk aan de winkel voor iedereen om hier iets aan te gaan doen.

 

Mijn missie is om over een jaar te kunnen zeggen dat we met zijn allen dat nummer hebben kunnen laten zakken.

Ja ik weet het, het is nogal wat zo’n uitspraak, maar als we niet met zijn allen de schouders eronder gaan zetten dan komt er niets van terecht.

 

Ik hoop echt dat het gaat lukken en ik ga er alles aan doen om zoveel mogelijk te helpen waar ik kan.

 

De kosten zullen alleen maar blijven stijgen, dus moeten we ons gaan richten op de inkomens. Die moeten omhoog. We moeten meer werk creëren, zodat mensen weer meer gaan verdienen en wellicht uit de bijstand kunnen komen. Minder werkelozen en meer mensen op de arbeidsmarkt.

We moeten gaan kijken waar mogelijkheden liggen en ons daarop focussen. Als we maar blijven roepen dat we van alles mankeren en niet kunnen werken dan kom je nooit een stap verder. Ik mankeer ook van alles en heb ook regelmatig veel pijn, maar ik blijf wel aan het werk en als het niet meer gaat ga ik zoeken naar werk dat ik wel kan doen(zoals deze berichten schrijven). Ik ken iemand die niet meer kan lopen en heeft nu een succesvol internetbedrijf neergezet. Er zijn echt mogelijkheden, als je maar wil.

 

Ik hoorde nog eens iemand zeggen(24 jaar) dat hij geen zin had om te werken. Hij kreeg genoeg om van te leven, dus waar zou hij zich druk om maken. Unbelieveble!

 

Dan hebben we nog een groep waardoor deze cijfers zo hoog zijn.

Nu laat ik mijn mening over de statushouders hier in het midden, want die groep is ook in tweeën verdeeld ( the good and the bad), maar ze zijn hier nu eenmaal. Dus is het zaak om ze ook zo snel mogelijk te laten integreren en een baan te zoeken.

Daar hebben ze hulp bij nodig en ik hoop ook dat daar meer aan gedaan gaat worden. Ideeën hoor ik natuurlijk graag ;-)

Het is voor veel mensen denk ik moeilijk te begrijpen wat ik nu vertel, maar bedenk wel dat als wij ze niet gaan helpen, wij nog steeds voor hun inkomen zorgen. De belasting kan hierdoor alleen maar omhoog gaan en dat is het laatste dat we willen, dus ik denk dat daar zeker winst te behalen is.

 

Ik weet heel goed dat het allemaal makkelijker gezegd is dan gedaan, maar ik hoop echt dat we met z’n allen hetzelfde doel willen bereiken.

 

Kijk zelf waar je nog meer inkomen uit kan halen, zodat je meer te besteden hebt en uit de financiële problemen kan blijven. Ik ga me op mijn website ook meer richten op het meer creëren van inkomen. Op die manier hoop ik dat je op ideeën komt waarmee je meer geld kunt verdienen. Dat willen we toch allemaal, nietwaar? De overheid gaat jou niet helpen, dus je zult toch echt zelf in actie moeten komen om jouw situatie te verbeteren.

 

Buiten dat vind ik ook nog steeds dat vrouwen te weinig verdienen ten opzichte van mannen. Veel vrouwen voeden daarnaast ook nog de kinderen op en als de vrouw dan ook nog eens gescheiden is en het allemaal alleen moet doen is het helemaal schrijnend.

Eigenlijk is het niet normaal hoe de maatschappij op dat punt nog in elkaar steekt.

Ik heb ook als gescheiden moeder mijn kind opgevoed en de kost moeten verdienen en mannen verdienen per uur vaak al meer en kunnen meer uren werken, omdat de kids dus bij moeder leven. Dit is natuurlijk niet in alle gevallen zo, maar bij veel situaties is het echt niet anders. Het leven is zwaarder(ik ga echt niet klagen, want ik heb het graag gedaan voor mijn kind) voor de meeste gescheiden vrouwen en dan verdienen zij ook nog minder. Dat kan echt niet meer. Buiten dat vind ik het als vrouw frustrerend als ik met een mannelijke collega werk ik besef dat hij meer krijgt per uur dan ik. Belachelijk gewoon en niet meer van deze tijd. De overheid zou daar zeker iets aan moeten doen.

Sterker nog, dit hadden ze allang moeten doen. Hier mag niet eens meer over gediscussieerd worden vind ik.

 

Ik geloof dat ik voor vandaag wel weer even genoeg mijn mening neer gelegd heb hier, maar ik hoop echt dat wij vrouwen elkaar gaan ondersteunen en helpen naar een beter inkomen, want zolang wij het accepteren zal er ook niets veranderen daarin. Het is onze houding die uit moet gaan stralen dat wij het ook waard zijn, meer waard per uur dan dat we werkelijk krijgen.

 

SUCCES!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *