Jolanda de Jong | Kiezen tussen een WordPress website met shop of een webwinkel.
15566
post-template-default,single,single-post,postid-15566,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Kiezen tussen een WordPress website met shop of een webwinkel.

Kiezen tussen een WordPress website met shop of een webwinkel.

Wil je een webwinkel starten of heb je er al één?

Twijfel je of je erbij gaat bloggen of voor andere doeleinden de website wilt gaan gebruiken?

Wil je de webwinkel apart of wil je alles bij elkaar op één platform?

 

Dit zijn vragen waar je mee te maken krijgt als je wilt gaan verkopen op het internet.

 

Voor jou zet ik de voordelen en nadelen even op een rijtje, zodat jij voor jouw doel de juiste mogelijkheid kan kiezen.

 

 

  1. Mijnwebwinkel of Luondo.                                                                                                                                  Toen ik begon met spullen te verkopen op het internet zag ik de voordelen in van een platform waarmee je makkelijk de producten in kunt voeren en waarbij het overzichtelijk is voor de klant. Als het doel is om alleen te verkopen is dit een ideale optie. De klant komt immers om te shoppen en dan is Luondo of mijnwebwinkel de beste keus voor jouw webshop.
  2. Shop op de website.                                                                                                                                              Wil je naast een shop ook andere informatie delen door middel van bloggen of wil je nog wat anders doen met jouw website? Is deze informatie die je daar deelt relevant voor jouw webshop klanten? Dan kun je dit het beste combineren op één website. Je kunt op die manier meer bieden aan jouw klanten. Op twee manieren trek je bezoekers naar jouw website en maak je het aanbod dus groter.
  3. De kosten.                                                                                                                                                              Het is wel zo dat je minder maandelijkse kosten hebt als je een shop en website in één hebt. De kosten voor de shops liggen hoger dan die van een WordPress website. Het loont de moeite om hier goed naar te kijken, zeker als je net begint met verkopen. Dan wil je de kosten toch zo laag mogelijk houden.

 

Toen ik begon zag ik geen mogelijkheid om op een WordPress site te gaan verkopen, ik had geen idee dat dat kon. Dus startte ik een webwinkel via mijnwebwinkel. Later heb ik een nieuwe webshop via Luondo gebruikt. Ik wist simpelweg gewoon niet dat de mogelijkheid er was en dat het helemaal niet moeilijk is om dit te realiseren.

Ik merkte dat ik, toen ik met de webshop begon, alleen nog maar bezig was met de webshop. De blog die ik daarnaast had daar deed ik ineens niet veel meer mee.  Jammer, want ook dat was leuk om te doen en werd goed bezocht door mijn lezers.

Nu heb ik een shop op deze website en heb ik alles bij elkaar, zowel de shop, het bloggen en de gratis items die ik jou wil aanbieden. Dit werkt voor mij veel beter. Ik heb meer overzicht en kan mijn tijd per item beter verdelen. De focus ligt voor mij nu op minder dingen en dat werkt door in je dagelijkse ritme.

Ik hoop dat je iets aan deze blog hebt gehad, zodat de stap voor jou makkelijk is te maken om te starten met een webshop.

 

SUCCES!

No Comments

Post A Comment