Je kunt je geen luxe veroorloven op het moment dat je schulden hebt.

Je kunt je geen luxe veroorloven op het moment dat je schulden hebt.

Ben je het hier mee eens of niet?

Vind je als je schulden hebt dat je op vakantie mag of een dagje uit?
Vind je dat je kleding mag kopen als je schulden hebt?
Vind je dat je kan gaan lunchen met een vriendin als je schulden hebt?
Vind je dat je dat leuke kettinkje wel mag kopen omdat hij toch niet zo duur is?

Wat is luxe voor jou en wat niet?

Hoe groot of hoe klein de luxe ook is, ik vind dat je op alles de rem moet zetten zodra je schulden hebt. De schulden moeten jouw prioriteit hebben en als eerste afgelost worden voordat je geld uitgeeft aan dingen die NIET NODIG zijn.

“Het is maar een tientje.”

Veel mensen hoor je vaak zeggen: “Oh, maar het is maar een tientje.” Deze manier van denken zorgt er bij deze mensen voor dat zij in de problemen raken of in ieder geval minder overhouden dan mensen die anders denken. Als je tien keer denkt het is maar een tientje, ben je dus al € 100,- kwijt aan iets dat je waarschijnlijk niet echt nodig hebt. Buiten dat is € 100,- ook een mooi bedrag om af te lossen. Door bij elke uitgave goed na te denken of je het nodig hebt zul je merken dat je vanzelf minder uit gaat geven. Op die manier zorg je er dus ook voor dat je jouw financiën sneller op orde krijgt.

Streng!

Ik dreigde in de rode cijfers terecht te komen en heb toen een jaar lang echt niets van deze dingen gedaan. Niet geluncht met vriendinnen, geen extraatjes bij de boodschappen (2 rollen biscuitjes in de week), geen kleding, geen uitjes, geen film, niet naar een tuincentrum, geen afhaal of bezorgeten, helemaal niks! En het klinkt heel streng, dat besef ik maar al te goed, maar het heeft er uiteindelijk voor mij wel voor gezorgd dat ik niet in de rode cijfers ben beland.

Toch af en toe iets!

Ik begrijp ook heel goed als mensen schulden aan het aflossen zijn dat zij op een gegeven moment toch eens iets leuks willen. Een keer uit eten of een dagje weg met de kinderen. Die keus is voor iedereen anders en op die manier is het voor sommige mensen ook beter vol te houden, maar besef wel dat hoe eerder je jouw schulden hebt afgelost, hoe eerder je aan een leuker leven kan beginnen waarin je die dingen wel allemaal weer kunt gaan doen. Maar nogmaals die keus is voor iedereen persoonlijk.

Geef jouw mening! Graag hoor ik hoe jullie hier over denken en hoe jullie er voor zorgen dat je zo snel mogelijk uit de schulden bent.

 

SUCCES!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *