Jolanda de Jong | Hoe je snel jouw creditcard schulden afbetaal.
15816
post-template-default,single,single-post,postid-15816,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Hoe je snel jouw creditcard schulden afbetaal.

Hoe je snel jouw creditcard schulden afbetaal.

Hoe je snel jouw creditcard schulden afbetaal.

 

8 stappen om jouw schulden te verminderen.

Creditcards en schulden! Ben jij ermee bekend? Heb je momenteel schulden en staan die op jouw creditcard? Ik weet het, het is zo verleidelijk die kaarten. Je kunt er veel mee aanschaffen, maar je kunt er ook zo gemakkelijk mee in de problemen komen. Ik heb er geen één zal ik je zeggen. Ik doe alles nog gewoon ‘simpel’ met een bankrekening en een bankpas. Soms zou het wel handig zijn als ik er één zou hebben, want soms moet ik hem van mijn zoon lenen als ik iets via het internet wil aanschaffen.

Maar goed, je bent niet de enige die een creditcardschuld heeft opgebouwd. En ik weet dat je er van af wilt en het liefst zo snel mogelijk.

Ik heb voor jou een aantal tips waarmee je snel jouw schulden kan verminderen. Probeer verstandige keuzes te maken en dan zul je zien dat je er sneller vanaf bent dan je dacht.

 

1. Stop direct met geld besteden met de creditcard.

Je kunt geen schulden aflossen als je aan de andere kant weer schulden maakt. Je zult dus een stop op jouw uitgaven moet zetten. Dit betekent allereerst dat je de creditcard dus vanaf nu niet meer gebruikt. Leg hem weg waar je hem niet snel zult pakken. Geef hem desnoods aan iemand zodat je niet in de verleiding kan komen. Dit is eigenlijk wel de belangrijkste stap van allemaal. Alleen zo kan de schuld verminderen. We willen toch dat dat cijfer kleiner word en niet groter. Blijf dat in je hoofd houden!

2.Schakel over naar een contant budget.

Het klinkt misschien ouderwets, maar door alleen met contanten te betalen weet je precies hoeveel je hebt om uit te geven. Je gaat het verdelen over de kosten die je hebt. Je haalt elke week een bedrag van de bank dat je nodig hebt voor de boodschappen en andere belangrijke uitgaven. Hoe je vervolgens op de boodschappen kunt besparen lees je hier.

Je zult een budget moeten maken, zodat je weet hoeveel je ergens aan kunt besteden of waar je even een poosje juist geen geld voor hebt. Je weet op deze manier gelijk wat je uitgeeft en je schrikt niet als je later de rekeningafschriften ziet.

Door met contant geld te gaan betalen ben je je bewuster van hoeveel en waaraan je het uitgeeft. Het dwingt jou ook om goed te gaan kijken waar je op zou kunnen bezuinigen. Je geeft duidelijk meer uit dan je aan inkomen elke maand binnen krijgt. Dus daar zal je een balans in moeten zien te vinden.

3.Ga in contact met de creditcardmaatschappij.

Bel de creditcardmaatschappij op en onderhandel over de rentetarieven. Soms kun je de rentetarieven verlagen door simpelweg even contact te zoeken. Als het lukt om de rente te verlagen dan word het bedrag dat je verschuldigd bent automatisch lager.

Leg eerlijk uit aan de maatschappij dat je er financieel slecht voor staat en dat je er alles aan wilt doen om de schuld af te lossen. Dit word vaak wel gewaardeerd en dan komen de maatschappijen je vaak wel tegemoet. Spreek desnoods een aflossingsplan af met hen. Zij willen ook dat je de schuld aflost, dus zij willen jou zeker helpen.

4.Maak een overzicht van de schulden.

Maak een overzicht zodat je inzichtelijk heb hoe je ervoor staat. Je kunt de cijfers wel in je hoofd hebben, maar door ze op te schrijven worden ze realistischer.

Het is heel belangrijk om op de lijst op te schrijven welke schulden het eerste afgelost moeten worden en welke daarna aan de beurt zijn. Zo kun je zo snel mogelijk gaan beginnen met aflossen.

Waar je echt geen schulden wilt hebben is bij de belastingdienst, dus als je daar schulden hebt zet je die bovenaan. Dan volgen de postorderbedrijven, omdat zij hele hoge rentes hanteren. Hier wil je echt zo snel mogelijk vanaf. Hierna volgen de andere schulden, dus ook als je geld van familie/vrienden hebt geleend. Moreel gezien zou ik daar als eerste vanaf willen, omdat het toch tussen jou en diegene in blijft staan en dat is niet prettig. Maar als je kijkt naar wat uiteindelijk het minst kost is dat de reden dat deze schuld als laatste aflost, omdat je (meestal)geen rente betaald.

Je kunt heel simpel in Excel of in een schrift alles opschrijven. Het maakt niet uit hoe je het doet, als je het maar doet. Je wilt uiteindelijk een goed overzicht van alle schulden die er zijn. Het kan er als volgt uitzien:

 

Prioriteit Crediteur Schuld Rente Minimale aflossing per maand  Maandelijkse aflossing die je betaald
1 Belastingdienst
2 Studieschuld
3 Autolening
4 Ouders

Vul dit schema goed in en zorg dat je de minimale aflossing erbij vermeld. Dit kun je meenemen in jouw maandelijkse budget.

Je snapt wel dat mijn advies is om meer af te lossen dan de minimale aflossing per maand. Hoe meer je aflost hoe lager het eindbedrag is dat je uiteindelijk hebt betaald, omdat de rente die je betaald lager uitkomt als je sneller aflost. Als het jou lukt dan ben je sneller van al de schulden af.
Het is wel heel belangrijk dat je de prioriteiten goed in beeld hebt voor jezelf.

5.Bekijk jouw uitgaven.

Dit is de volgende stap, ook een hele belangrijke stap als je snel jouw schulden wilt aflossen. Je gaat kijken welke uitgaven je hebt en waar je hierin aanpassingen kunt doorvoeren.

Pak al jouw creditcardafschriften, bankafschriften, facturen en andere relevante formulieren waar uitgaven op staan vermeld. Kijk hoeveel geld er elke maand uitgaat en welke kosten je bijvoorbeeld per kwartaal of jaarlijks betaalt. Zet alle kosten per maand op een rijtje en kijk welke je kunt missen of verminderen voor de komende periode. Je zult offers moeten brengen om zo snel mogelijk jouw schulden af te kunnen lossen. Dit brengt in sommige gevallen drastische veranderingen met zich mee, maar de schulden hebben nu eenmaal prioriteit.

Door op een streng budget te leven kun je meer geld vrijmaken om jouw schulden sneller af te lossen. Vooruit kijkend kun je eerder beginnen aan het sparen voor grote doelen.

Hoe eerder de schuld is afgelost, hoe eerder je aan jouw dromen kunt gaan beginnen.

Stel dat je hoge kosten hebt per maand voor een mooie auto. Dan kun je overwegen deze in te ruilen voor een goedkopere auto. Je kunt niet in luxe blijven leven als je schulden hebt. Dus een verandering van levensstijl, daar ontkom je niet aan.

6.Zet jezelf op een budget.

Een gevolg van de vorige stap is dat je een budget maakt voor jezelf wat voor jou een houvast gaat worden. Het gaat er niet alleen om dat je in beeld hebt wat jouw uitgaven zijn en dat je de minimale aflossing inzet elke maand. Het gaat er ook om dat je dagelijks, wekelijks en maandelijks jouw uitgavenpatroon aan gaat passen. Door hierin te gaan snijden kun je nog meer gaan aflossen.

Wil je hulp bij het maken van een budget en de verdere stappen die je hierin kunt maken dan adviseer ik jou om het programma Boost Your Budget te gaan volgen. In dit programma pak je alles aan en heb je een compleet pakket waarmee je verder kan in de toekomst. Dit programma zal binnenkort te verkrijgen zijn via deze website.

7.Bouw aan een spaarrekening.

Het klinkt misschien onmogelijk in deze situatie, maar probeer de komende periode een bedrag op jouw spaarrekening te zetten. Op het moment dat je een betere maand hebt en wat geld over heb, zet dan wat geld op deze rekening. Ga het niet gelijk uitgeven, want dit geld kun je gebruiken op het moment dat je een mindere maand hebt. Juist als je een maand hebt waarin je wat minder kosten hebt of wat meer inkomsten moet je dit met beide handen beetpakken.

Je kunt op het moment dat je wat geld over hebt aan het eind van de maand er voor kiezen om het op de spaarrekening te zetten of je gebruikt het om jouw schulden extra af te lossen. Beide keuzes zijn uiteraard goed.

Het is fijn dat je spaargeld achter de hand hebt op het moment dat je het nodig hebt. Dit voorkomt dat je geld gaat uitgeven dat bestemd is voor het aflossen van schulden of het gevaar bestaat dat er meer schulden gemaakt worden.

8.Zet het extra geld in op het aflossen.

Wanneer je op welke manier dan ook extra geld tot jouw beschikking hebt, los hier dan jouw schulden mee af. Deze stap volgt op alle stappen die je nu gezet hebt.

Je hebt geld gespaard, de uitgaven vermindert en je hebt jouw budget gemaakt. Als je na deze stappen geld over houd ga je terug naar jouw lijstje bij stap 4. Met het geld dat je over hebt los je bovenop de minimale aflossing extra geld af. Je werkt van boven naar beneden de lijst af, zodat je de belangrijkste als eerste aflost. Die prioriteit is echt belangrijk, het zorgt ervoor dat het jouw zo min mogelijk geld kost.

Zodra je de eerste schuld van de lijst hebt afgelost ga je werken aan de volgende. Zo ga je door totdat je alle schulden hebt afgelost.

Door op deze manier te werk te gaan zet je er meer vaart achter en ben je gemotiveerder dan voordat je deze stappen hebt gezet.


++BONUSTIPS++ 

 

Omdat er veel werk te verzetten is door jou geef ik je nog een paar bonustips mee zodat je nog sneller af kunt lossen.

*Zorg voor extra inkomsten*

In de 8 stappen heb ik het gehad over de uitgaven verminderen en meer geld overhouden. Er is natuurlijk nog een manier om geld over te houden elke maand en dat is door te zorgen voor meer inkomsten. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is wel fijn als je meer te besteden hebt. Ga bij jezelf eens na wat je naast jouw huidige baan nog meer zou willen doen en nog belangrijker kan je daar geld mee verdienen?

Ik kan je natuurlijk nog wel een aantal ideeën meegeven. Voordat je begint kun je de volgende blog lezen voor meer manieren waar je extra geld mee kan verdienen.

75 manieren om extra geld mee te verdienen

Met het geld dat je met deze tweede baan verdient kun je jouw schulden mee aflossen. Hierna is het een leuk extraatje bovenop jouw basisinkomen.

*Bewustwording*

Een stukje bewustwording is belangrijk in dit hele verhaal. Door je bewust te zijn van wat er nu allemaal gaande is in jouw leven kun je in de toekomst betere keuzes maken. Je gaat beseffen dat je zult moeten sparen om iets te willen in het leven. Je wilt hopelijk niet meer terug naar deze situatie en schulden vaarwel zeggen.

Het is een leerproces en het is niet voor niets dat het tijd in beslag neemt. Je kunt niet in één dag alles voelen en leren als het gaat om schulden. Je zult hier doorheen moeten, hoe naar deze periode ook is. Maar je hebt er uiteindelijk profijt van en ik hoop dat je deze fouten nooit meer maakt.

 

Ik zou zeggen stel het niet uit en ga meteen aan de slag.

 

Elke dag dat je eerder begint, komt de dag dat je kunt gaan opbouwen dichterbij!

 

SUCCES!

 

 

 

No Comments

Post A Comment