Het ouderwetse spaarvarken. Maar weinig mensen gebruiken hem nog. De generatie van tegenwoordig kan zich er weinig meer bij voorstellen. Alles gaat met pasjes en via telebankieren. Contant geld heeft bijna niemand meer op zak. Maar misschien was het spaarvarken zo gek nog niet en is dit het proberen waard om met de volgende tips het spaarvarken weer te re-integreren samen met het budgetboekje.

Tip 1.

Zodra je contant hebt afgerekend in de winkel, doe dan daarna je wisselgeld in de spaarpot. Veel kleingeld is lastig in je portemonnee en er zijn zelfs mensen die kleingeld wegdoen of weggooien. Het zal je verbazen hoeveel er na een jaar in de spaarpot zit. Je kunt op deze manier al gauw € 50,- sparen.

Tip 2.

Ga met je budget voor de boodschappen naar de winkel. Probeer minder uit te geven dan je er daadwerkelijk voor had gereserveerd. Het zal je verbazen hoeveel je overhoud om in je spaarvarken te doen. Je zult zien dat je op deze manier ook heel veel kunt sparen.

Tip 3.

Maak een lijstje met een wekelijks bedrag dat je in het spaarvarken doet. Ook dit kan lekker oplopen tot een mooi bedrag.

Tip 4.

Bedenk een doel waarvoor je gaat sparen, dit motiveert om er misschien tussendoor iets extra’s in te doen om dat doel snel te behalen.

Tip 5.

Heb je meerdere spaardoelen ga dan eens langs de kringloopwinkel en kijk of je nog een leuke extra spaarpot kan vinden. Maak sparen leuk voor jezelf en bedenk dat zodra je het geld voor jouw doel bij elkaar hebt gespaard je dit een extra goed gevoel geeft.

Succes met jouw spaarvarken.