Handige APP’S om je kinderen te leren omgaan met geld.

Kinderen leren omgaan met geld.

Kinderen kosten geld dat weten we allemaal, maar als ze wat groter worden krijgen ze zelf ook met geld te maken. Voor je het weet komen ze bij jou met de vraag of ze zakgeld mogen. Vaak krijgen ze dan een klein bedrag en kopen ze hier wat leuks voor en voordat je het weet is het op en vragen ze om meer geld, omdat ze iets gezien hebben dat ze willen kopen. Terwijl wij onze kinderen opvoeden denken we aan hoe ze zich moeten gedragen, we leggen dingen uit en we leren ze hoe ze dingen in het dagelijkse leven aan moeten pakken. Helaas vergeten we vaak in onze opvoeding om onze kinderen ook financieel zelfstandig te laten worden. Als we hierin de basis vergeten dan kunnen zij op latere leeftijd flink in de problemen komen. Je ziet ook bij veel mensen die in de financiële problemen zitten, als je hen vraagt wat zij hebben meegekregen vroeger, dat zij die basis hebben gemist. Zij hebben gewoonweg niet leren omgaan met geld en hebben dat gevoel van de waarde van geld ook niet. Voorkom dit door al vroeg met jouw kinderen over geld te gaan praten. Het klinkt misschien jong, maar zodra ze 6 jaar zijn kun je al beginnen. Op een simpele manier kun je ze al kennis laten maken met geld. Tegenwoordig zijn onze kinderen zo snel met het aanleren van omgaan met computers en smartphones dat wij ze soms amper bij kunnen houden. Dus geloof mij als jouw kind 6 jaar is kun je hier echt wel al mee gaan beginnen.

Ik heb voor jullie een aantal app’s opgezocht die handig kunnen zijn wanneer je jouw kind wilt leren omgaan met geld. Er zijn nog wel een aantal app’s te vinden, maar deze zijn in het Nederlands en super handig om mee te beginnen. Al deze app’s zijn gratis.

 

Rekenen met geld – Meester Dennis.

Met deze app kunnen kleine kinderen kennis maken met geld. Ze leren rekenen met geld op een speelse manier. Deze app is echt voor de kleintjes. Als ze al iets ouder worden dan is deze app te simpel. Dus een aanrader om mee te beginnen.

 

Zakgeld calculator – J/M Ouders.

Vind je het lastig om te bepalen hoeveel zakgeld je jouw kind wilt geven? Via deze app kun je uitrekenen welk bedrag redelijk zou zijn. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf welk bedrag je geeft, maar je hebt hier wel een gemiddelde van wat redelijk is. Je kunt bijvoorbeeld ook aangeven dat jouw kind ook zelf voor cadeau’s moet zorgen of niet. Dit is dan weer bepalend voor het bedrag dat je uiteindelijk geeft.

      

Mijn zakgeld.

Krijg je sinds kort zakgeld? Dan is deze app echt iets voor jou. Jouw zakgeld en spaargeld beheren is heel simpel met deze app. Deze app is eenvoudig in gebruik en dus een mooie app om mee te beginnen. Je kunt invoeren wat je krijgt en wat je uitgeeft, daaronder zie je jouw saldo en daaronder geeft hij jouw spaargeld en een overzicht weer. Meer is het niet, maar meer heb je ook niet nodig als je begint met zakgeld.

Gimi zakgeld!

Gimi maakt het bijhouden van het zakgeld super gemakkelijk. Je kunt karweitjes toevoegen met het bijbehorende bedrag dat ze kunnen verdienen. De transacties zijn zichtbaar. Deze app is heel geschikt om kinderen te leren met geld om te gaan en hiermee hebben ze ook gelijk een goed overzicht. Een goede basis zou ik zeggen voor gezinnen met jonge kinderen, maar juist ook voor de tieners.

             

Succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *