Geld maakt niet gelukkig!

Overtuiging.

Hoe vaak horen we deze opmerking wel niet?

En hoe goed denken mensen nog na als ze dit eruit floepen?

Het is een overtuiging die veel mensen zonder er echt over na te denken uit gooien. Zij geloven dit echt!

Heel jammer, want het is een opmerking die niet klopt. In mijn ogen tenminste niet.

Ten eerste kan ik jou vertellen dat geld misschien niet gelukkig maakt, maar het niet hebben van geld kan zeer ongelukkig maken. Om maar even de opmerking om te draaien.

Buiten dat kan geld wel degelijk gelukkig maken. Je kunt met geld andere mensen blij maken, je kunt meer leuke dingen doen in het leven waar je weer gelukkig van wordt.

Vaak associëren wij mensen met veel geld met bitches, egoïsten of arrogante mensen. En het zijn dan vaak de mensen die weinig geld hebben en het hiermee goed willen praten. Er zijn zoveel redenen te bedenken waarom men dit zegt, maar het wordt tijd dat we er eens mee stoppen.

Blokkades.

Niet alleen houden we onszelf tegen op deze manier om meer geld te verdienen, we houden ook de mensen waar we het tegen zeggen tegen. Wij leggen deze overtuiging neer bij anderen, terwijl we dat recht helemaal niet hebben. Alleen weten we vaak niet dat we onszelf en anderen tegenhouden. We bedoelen het goed en we zijn bang dat we anders risico’s lopen. We blijven graag op safe gaan.

Als jij bijvoorbeeld een vaste baan hebt en een gemiddeld inkomen hebt dan zul je vast en zeker vaak horen dat dit zo fijn is en dat je blij mag zijn dat je zekerheid hebt. Op het moment dat je dan bijvoorbeeld als ZZP-er aan het werk wilt gaan en je staat op het punt om ontslag te nemen dan komt jouw omgeving onherroepelijk met de volgende opmerkingen:

Zou je dat nou wel doen?

Je gaat toch niet jouw vaste baan opzeggen?

Dan ben je jouw inkomen kwijt.

Ga je het wel redden dan?

Verdien je dan wel genoeg.

Nu heb je zekerheid

Nu heb je vastigheid.

Je weet nu wat je hebt.

Je moet maar zien dat je dan genoeg klanten krijgt.

We willen allemaal dat we zonder risico beslissingen nemen en willen dat ook voor een ander. Veel mensen laten zich hierdoor ook weerhouden wat erg jammer is.

Natuurlijk loop je enig risico wanneer je als ZZP-er aan de slag gaat, maar je loopt ook het risico om meer te gaan verdienen. Helaas ziet onze omgeving dat vaak niet. Zij zien niet goed waar jij mee bezig bent en willen niet dat je in de problemen komt.

Het is veilig om een vaste baan te hebben en daarom blokkeren we onszelf om meer te verdienen. We weten nu wat we hebben, waar we aan toe zijn en dat we de volgende maand ook een inkomen hebben. En daardoor kunnen veel mensen dit niet loslaten en de stap zetten om toch voor zichzelf te beginnen.

Het is een overtuiging die ons blokkeert om meer geld te willen verdienen en door die blokkade saboteer je jezelf om meer inkomen te genereren.

Geld maakt niet gelukkig en de stap niet zetten van een vaste baan naar een eigen onderneming zijn maar twee van de vele blokkades die jou tegenhouden om meer geld te verdienen en meer andere dingen in jouw leven te manifesteren.

Loslaten.

Het is zaak om deze overtuigingen los te gaan laten, want met deze overtuigingen kom je geen stap verder.

Op het moment dat jij in deze overtuigingen blijft geloven blokkeer je jezelf en anderen.

Zoals ik al zei is het vaak onbewust goedbedoeld. En door er nu bewust goed over na te denken kun je andere positieve overtuigingen in jouw leven brengen.

Ga maar eens goed nadenken over deze opmerking en bedenk wat jij ervan vind:

Geld maakt niet gelukkig!

Hoe je werkelijk met het loslaten van blokkades aan de slag kunt gaan ga ik jou leren in de Money Mindset Bootcamp die binnenkort beschikbaar is.

Je kunt alvast een stap zetten met de gratis workshop.

SUCCES!